Kako postaneš najbolj samozavestna ženska v prostoru

Veliko lažje, kot si misliš!

Vsakič, ko super samozavestna ženska stopi v prostor, je kot prizor iz filma. Saj veš, hoja v počasnem posnetku, lasje popolno plapolajo in pogled, ki popolnoma očara vsakega prisotnega. Morda vse skupaj izgleda zelo enostavno, vendar za vsem tem stoji tudi nekaj dela. Nikar se ne ustraši, saj poznamo vse njene skrivnosti…


Vedno je pozitivna
Naj samo spomnimo, da je kozarec (vina) vedno na pol poln. Pozitivnost je osnova samozavesti in trdno verjamemo v “fejkaj, dokler ti ne uspe” pristop. Z drugimi besedami, naslednjič, ko ti nekdo zasede prostor na parkirišču, na katerega si čakala, se preprosto nasmej in odpelji do naslednjega. Zbogom, negativnost!

Drugim daje komplimente
Ne le, da se bo zaradi tega nekdo drug počutil bolje, ampak se boš bolje počutila tudi ti – in s tem dokazala, da si sama dovolj samozavestna, ker radodarno deliš komplimente drugim. (Si že kdaj opazila, da največkrat dajejo druge ljudi v nič prav nesamozavestni in nezadovoljni ljudje?)

Pripravljena je poskusiti vse
Poskusiti nekaj novega zna biti precej zastrašujoče, ampak prisežemo ti, vsakič ko boš to storila, boš en korak bliže notranjemu miru in samokontroli. To je lahko tako ambiciozno, kot nakup karte za samostojno potovanje z nahrbtnikom ali pa tako preprosto kot ogled filma v družbi same sebe. Kokice za enega, prosim.

Ne primerja se z drugimi
Ker samozavest prihaja od znotraj, ti ne bo popolnoma nič pomagalo, če se boš primerjala z drugimi in dajala v nič. Namesto tega raje sprejmi svoje pomanjkljivosti, ceni vse dobre lastnosti, ki jih imaš in pohvali druge za stvari, ki so jih dobro opravili.

Ne boji se prositi za pomoč
Čeprav se zdi, da samozavestna ženska pozna odgovore na vsa vprašanja, jih v resnici ne. Poznavanje svojih pomanjkljivosti in omejitev ter prositi za nasvet druge samo pokaže, kako ponižna si in da se želiš na svoji življenjski poti konstantno izboljševati.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry