Kako se naspati v soparnih poletnih nočeh

Obožujemo poletje zaradi dni preležanih na plaži, ledenih sadnih napitkov in lahkotnih oblek. Ni pa nam najbolj pri srcu zaradi vročih poletnih noči, ko se budne premetavamo po postelji. Med mokrimi rjuhami in prepoteno kožo je precej težko imeti dober spanec. Sledi 5 trikov, na katere morda še nisi pomislila, ti pa bodo izjemno pomagali do boljšega lepotnega spanca tudi v poletnem času.

Stuširaj se tik pred spanjem
Ali sploh kaj premaga čist in udoben občutek, ko skočiš v posteljo takoj po prhanju? Če vprašaš nas, ne. Hladen ali mlačen tuš tik pred spanjem zniža tvojo telesno temperaturo in preprečuje nastanek lepljivega občutka, ki ga povzroča potenje.

Čez dan naj bodo rolete spuščene
Takoj po bujenju dvigni rolete in na stežaj odpri okno – naravna svetloba pomaga telesu proizvajati vitamin D in povečuje ravni serotonina, kar izboljša tvoje razpoloženje. Ampak, ko se urediš za službo, zapri okno in spusti rolete do dna. S tem, ko sonča svetloba ne bo prodirala v spalnico, bo temperatura ozračja ostala nizka, spanje pa bo veliko bolj prijetno.

Klasičen vzglavnik zamenjaj za ajdovega
Že več let spiš z istim kompletom. Čas je za nadgradnjo vzglavnika – omisli si takšnega, ki je napolnjen z ajdovimi luščinami, ki spodbujajo boljši pretok zraka in ne absorbirajo toplote kot klasični poliestrski vzglavniki. Poleg hladnilnih lastnosti pa ajdov vzglavnik pomaga ohranjati tvojo hrbtenico v ravnem položaju ter s tem ohranja vratne in hrbtne mišice popolnoma sproščene.

Prevleka za vzglavnik naj bo svilena
Ne šteje samo tisto, kar je v notranjosti. Ko si omisliš ajdov vzglavnik, ga obleci v svileno prevleko. Svila je naravni regulator temperature, je daleč najbolj nežna do tvojih las in lahko na dolgi rok pripomore do lepše kože.

Spi sama
Oziroma se s partnerjem ne dotikajta, saj se s tem povečuje tvoja telesna temperatura. Roke in noge stegni stran od telesa, saj je to najboljši položaj za dober pretok zraka.