Kako zamrzniti maso za palačinke in jih nato speči

Verjetno nikoli nisi pomislila, da bi maso za palačinke, ki ti je ostala, zamrznila? Ampak jo lahko in s tem si prihraniš tudi kar nekaj časa, ko si boš ti ali tvoji družinski člani naslednjič zaželela palačinke.

Opomniti moramo le, da je ta trik sicer uporaben za vse vrste mas za palačinke, tudi za bananine, vendar pa se iz zamrznjene mase ne da speči (vsaj nismo še poskusili) klasičnih, tankih (crepes) palačink.

Nore ideje za zamrzovanje mase za palačinke se je domislila uporabnica TikToka @kalejunkie, ki v svojem videu prikazuje, da maso za palačinke preliješ v model za ledene kocke, po želji dodaš dodatke po želji (sama je dodala čokoladne kapljice) in postaviš v zamrzovalnik. Iz zamrznjenih kock mase nato palačinke spečeš tako, da ponev namastiš, položiš nanjo par kock mase za palačinke in pokriješ s pokrovom. Na nizkem ognju pečeš nekaj minut na eni strani, da se masa povsem odtaja in spodaj zlato-rjavo zapeče, nato obrneš in pečeš nekaj minut še na drugi strani. Palačinke postrezi z dodatki po lastni želji.

@kalejunkie freezer pancake cubes are perfect for busy mornings! 🥞 tag a friend who would like this! #pancakes #foodhacks #healthyfood #foodtips #mealprep #mealprepideas ♬ original sound – Nicole Modic, JD

Pa dober tek! 🥞