Kako že na videz prepoznati udoben čevelj

To kar vidiš, to dobiš.

Dejstvo: čevlji so lahko zelo zavajajoči. Najlepši sandali z visoko peto ti lahko že po nekaj urah nošenja povzročijo najgrše žulje in najhujše bolečine. Sledi 5 preprostih načinov, kako na oko prepoznaš udoben čevelj, ki ti ne bo povzročal muk že čez nekaj ur.

1. Išči čevlje z masivno peto. Debelejša kot je peta, bolj enakomerno bo razporejena teža na stopalu, ti pa se boš zaradi tega počutila veliko bolj udobno.

2. Išči čevlje s širšimi trakci. Trakci bodo stopalo držali fiksirano na mestu, zaradi česar se boš v njih počutila bolj stabilno med hojo … ali plesom na še eni poroki. In še toliko bolje, če imajo čevlji trak okoli gležnja ali oporo na zadnji strani pete.

3. Podplat naj bo oblazinjen. Pri čevljih s peto oblazinjen podplat nekoliko omili pritisk, ki ga običajno čutiš na blazinicah stopal. Tudi pri balerinkah bo hoja z oblazinjenim podplatom veliko bolj udobna.

4. Vedno izbiraj naravne materiale. Semiš in usnje bosta objela tvojo kožo, kar pomaga preprečiti kakršnekoli zdrse ali drgnjenje. Sintetični materiali pa se precej manj prilegajo tvoji nogi, poleg tega pa tudi niso zračni, zato boš v takih čevljih skoraj zagotovo dobila žulje.

5. Preveri stabilnost. Če si dejansko v trgovini in čevljev ne kupuješ preko spleta, postavi čevelj na ravno površino in s prstom preveri, koliko se maje. Če ga je zelo enostavno prevrniti, potem zagotovo ni dovolj stabilen za udobno hojo.