Kakšna je razlika med dragim in poceni šamponom?

Si se tudi ti kdaj vprašala, ali je dejansko kakšna razlika med dragimi šamponi, ki jih kupimo v frizerskem salonu, in poceni šamponi iz drogerije? Ali za višjo ceno res dobimo več? Če primerjamo sestavine dragih in poceni šamponov so pretežno enake, so pa dražjim šamponom ponavadi dodane tudi kakšne sestavine višjega cenovnega razreda, kot je na primer čisto arganovo olje ali katera druga razkošna sestavina.

Vse je odvisno od koncentracije in kakovosti

Kot že omenjeno, če primerjamo sestavine šamponov iz drogerij in šamponov iz frizerskih salonov, so večinoma enake, res pa je, da je lahko koncentracija določenih sestavin višja v dražjih, salonskih šamponih. Plačamo pa pri luksuznih šamponih tudi prepoznavni vonj, poleg tega pa tudi visokokakovostne naravne sestavine stanejo več.

Torej, ali salonski izdelek deluje bolje kot drogerijski izdelek in je zato vreden več denarja? Odgovor se lahko skriva v koncentraciji sestavin v formulaciji.

Manj koncentrirani šamponi, ki jih kupiš v drogeriji, so resda cenejši, vendar boš ob vsakem umivanju porabila večjo količino, če boš želela temeljito očistiti lase, za razliko od dražjih, salonskih, ki so bolj koncentrirani in posledično potrebuješ manjšo količino za enako čistočo. Če pogledamo z matematičnega vidika: če na začetku plačaš več za eno steklenico šampona in jo imaš za dlje časa, potem cenovno niti ni več takšne razlike.

Seveda pa je na koncu, ko potegneš črto, vse odvisno od tega, kako si sama zadovoljna s svojimi lasmi. Če ti jih poceni, drogerijski šampon dobro očisti in si zadovoljna z njihovim izgledom in navlaženostjo, potem si našla svoj zmagovalni šampon.

Preberi si tudi:
Kako porozni pa so tvoji lasje (+ kako stanje izboljšati)

Kako porozni pa so tvoji lasje (+ kako stanje izboljšati)

Če si želiš uporabljati kar se da najboljše izdelke za svoje lase, je zelo pomembno da veš, kako porozni so tvoji lasje. Od stopnje poroznosti je namreč odvisno…