fbpx

Kakšna je razlika med odstranjevalcem laka za nohte z acetonom in brez

Ne glede na to, ali ti nohte urejajo v salonu ali pa si jih lakiraš sama doma, lak je čez čas nekako potrebno odstraniti dol, saj se ti al kruši z nohtov ali pa imaš že preveč narastka. Tukaj pride na vrsto odstranjevalec laka za nohte. Ampak, katerega izbrati? Z acetonom ali brez njega?

Kaj moramo vedeti o odstranjevalcih laka za nohte z acetonom

Ko gre za odstranjevalce laka za nohte, moraš vedeti nekaj stvari o tem, kako vplivajo na zdravje tvojih nohtov. Manikura izgleda lepo, ampak če odstranjevalci laka za nohte tvoje nohte poškodujejo, to nekako izniči njihov namen.

Obstajata dve največji razliki med odstranjevalci laka za nohte: tisti, ki vsebujejo aceton, in tisti, ki ga ne vsebujejo. Preprosti odstranjevalci z acetonom lažje in hitreje odstranijo lak za nohte.
Vendar pa lahko v zameno za učinkovitost naletiš na nekatere stranske učinke. Odstranjevalci z acetonom imajo zelo močan vonj. Poleg tega lahko aceton tudi zelo izsuši nohte. Pomembno je, da si temeljito umiješ roke in popolnoma odstraniš vse ostanke acetona. Tudi uporaba olja za obnohtno kožico po acetonu pomaga preprečiti izsušitev nohtov.

Olje za obnohtno kožico - Modna.si
Olje za obnohtno kožico (Foto: Freepik)

Odstranjevalci laka za nahte brez acetona imajo prednosti in slabosti

Če si v preteklosti uporabljala odstranjevalce laka za nohte z acetonom, potem pa zaradi negativnih lastnosti le-tega zamenjala s tistim brez acetona, boš morda razočarana nad učinkovitostjo, saj je potrebnega malo več potrpljenja, da se lak popolnoma odstrani z nohtov.

Ker aceton ni dodan, so namesto njega topila običajno sestavljena iz butil acetata in etil acetata. Odstranjevalci brez acetona so narejeni na oljni osnovi in delujejo veliko počasneje. Po drugi strani pa so, ker so na oljni osnovi, veliko manj agresivni kot aceton in dejansko negujejo nohte. Boš pa morda imela nekaj težav z obstojnostjo, če boš lak za nohte nanesla takoj po uporabi odstranjevalca na oljni osnovi, saj je za najboljšo obstojnost potrebno lak nanesti na popolnoma čist, suh noht. V kolikor ne boš takoj nanesla novega laka za nohte pa je odstranjevalec brez acetona dobra izbira za nego nohtov.

Preberi si tudi:
Obstojen lak za nohte - Modna.si

Tako bo lak na nohtih (skoraj) odporen na krušenje

Se ti je že kdaj zgodilo, da si si nalakirala nohte, potem pa se ti je že v manj kot 24-ih urah odkrušil delček laka na vsaj enem…