Princ Harry o nedavnem pretepu s princem Williamom: “Zbil me je na tla”

Princ Harry je spregovoril o fizičnem prepiru med njim in njegovim bratom princem Williamom v svoji novi knjigi “Spare”.

38-letni vojvoda suseški naj bi prihodnji teden izdal svoj memoar in v odlomku iz knjige podrobno opisuje prepir s svojim starejšim bratom, ki se je zgodil po tem, ko naj bi William Meghan Markle, Harryjevo ženo, označil za “težavno, nesramno in brez čustev”.

Izsek razkriva, da se je prepir zgodil leta 2019 v takratni Harryjevi rezidenci Nottingham Cottage, kamor je William prišel k Harryju zaradi njegovega razmerja z Meghan v tistem času in zaradi tega, kako vpliva na kraljevo družino kot institucijo.

Harry je zapisal, da se je William želel pogovoriti z njim o “katastrofi, ki se vije” in bojih z novinarji, vendar se spominja, da je bil William “razkurjen”.

William se je Harryju pritožil zaradi Meghan, ta pa je svojemu bratu rekel, da ponavlja vse, kar je že poročal tisk, Harry pa je pričakoval boljše. Takrat se je začelo kričanje med njima.

Harry je zapisal, da William ni mogel razumeti, zakaj Harry ni bil vesel, da je samo rezervni, medtem ko sta bili med kričanjem večkrat omenjeni besedi “dedič” in “rezervni”.

William je prav tako trdil, da je poskušal pomagati, vendar se Harry spominja, da mu je rekel: “Si resen? Pomagaš mi? Oprosti – ali temu tako praviš? Da mi pomagaš?”

Njegova pripomba je še bolj razjezila Williama in poskušal ju je ohladiti s kozarci vode. Vendar to ni pomagalo, saj je Williamu rekel, da “ne morem govoriti s teboj, ko si tak.”

“Odložil je vodo, me poklical z drugim imenom, nato pa planil name. Vse se je zgodilo tako hitro. Torej zelo hitro. Zgrabil me je za ovratnik, mi strgal ogrlico in me podrl na tla,” je Harry zapisal v knjigi. “Pristal sem na pasji skledi, ki je počila pod mojim hrbtom, kosi so se zarezali vame. Za trenutek sem ležal tam, omamljen, nato pa vstal in mu rekel, naj odide.”

Potem ko ga je podrl na tla, ga je William pustil tam, vendar se je vrnil “izgledal, da obžaluje in se opravičil”, nato pa predlagal, da mu “o tem ni treba povedati Meg.”

Harry tega ni povedal Meghan, vsaj ne takoj – je pa poklical svojega terapevta.

Meghan je kasneje opazila “odrgnine in modrice” na njegovem hrbtu in takrat ji je tudi povedal, kaj se je zgodilo.

“Ni bila ravno presenečena in sploh ni bila jezna,” piše Harry. “Bila je strašno žalostna.”

Memoar “Spare” naj bi na knjižne police prišel 10. januarja.

Preberi si tudi:
Meghan Markle, princ Harry, kralj Charles - Modna.si

Zakaj kralj Charles Meghan Markle in princu Harryju ne upa odvzeti kraljevih nazivov

Kraljeva naziva Meghan Markle in princa Harryja sta vroča tema razprav že vse odkar je kralj Charles zasedel prestol po smrti svoje matere, pokojne kraljice Elizabete II. Medtem…