Zakaj kralj Charles Meghan Markle in princu Harryju ne upa odvzeti kraljevih nazivov

Kraljeva naziva Meghan Markle in princa Harryja sta vroča tema razprav že vse odkar je kralj Charles zasedel prestol po smrti svoje matere, pokojne kraljice Elizabete II. Medtem ko 38-letni princ Harry in 41-letna Meghan še nista prejela novih nazivov, kot sta jih princ William in Kate Middleton, ki sta svoja naziva skoraj v trenutku spremenila tudi na družabnih omrežjih v princa in princeso valižansko, so stvari glede vojvoda in vojvodinje suseške še vedno neznane.

Ali lahko kralj Charles Harryju in Meghan odvzame kraljeva naziva po Netflixovi dokumentarni seriji?

Tema njunih nazivov – trenutnih in morebitnih novih – še naprej polni naslovnice po izidu kontroverzne Netflixove dokumentarne serije, Harry & Meghan, in pred pričakovanim izidom osupljivega mamoarja princa Harryja, Spare, ki bo prišel na police 10. januarja 2023 in naj bi postal velik hit. Veliko ljudi je že pozivalo kralja, naj jima odvzame “vse” zaradi njunega vedenja. Vendar pa v resnici ni vse tako preprosto.

Meghan Markle, princ Harry - Modna.si
Meghan Markle, princ Harry (Foto: Profimedia)

Po mnenju kraljevega strokovnjaka, ki je govoril s Page Six, “odvzem njunih nazivov ni nekaj, o čemer bi kralj verjetno kdaj razmišljal, predvsem zato, ker bi bilo preveč malenkostno in kaznovalno.” Strokovnjak je nadaljeval: “To bi privedlo le do tega, da bi seseška trdila, da je šlo za povračilni ukrep in dokaz, da nikoli nista bila zaželeni v kraljevi družini,” kar se navezuje na številne obtožbe zakoncev Sussex v svojih dokumentih o nezaželenosti.

Kralja Charlesa so opozorili, da bi odvzem nazivov Sussex lahko “zbudil” zanimanje zanju

Komentator Jonathan Sacerdoti je prav tako pretehtal in dejal, da čeprav meni, da bi bilo popolnoma “razumljivo”, če bi se kralj Charles odločil odvzeti njuna naziva vojvoda in vojvodinja suseška na podlagi tega, kar sta v preteklih letih govorila o kraljevi družini, pa verjame, da bi to lahko “zbudilo” zanimanje za par, kar pa ni nekaj, kar bi kralj želel.

“Mislim, da bo še vedno obstajalo zanimanje za njuno zgodbo kot člana kraljeve družine, če se bo kralj odločil, da ju bo nekako kaznoval v smislu odvzema naziva vojvode in vojvodinje suseške,” je za The Express povedal Jonathan. “Mislim, da bi še vedno obstajalo veliko zanimanje zanju – pravzaprav bi bilo zanimanje največje, če bi bila nekako kaznovana. Potem pa bi zanimanje lahko upadlo.”