Domov » FIT » Kakšne so koristi jutranje vadbe

Kakšne so koristi jutranje vadbe

FITLepota & zdravje
Kakšne so koristi jutranje vadbe
📷 Pexels

5 razlogov, zakaj je bolje telovaditi zjutraj kot popoldan ali zvečer!

Vsi poznamo vsaj eno takšno osebo, ki se zbudi ob zori in opravi vadbeno rutino še preden mi prvič pritisnemo na tipko za dremež. Čeprav niti približno ne spadamo v to vrsto ljudi, pa ima jutranja vadba vsekakor ogromno koristi.

V nadaljevanju ti predstavljamo pet stvari, ki jih lahko doživiš, če telovadiš v jutranjih urah.

Začela boš rutino
Ko se vsako jutro ob isti uri zbudiš zaradi vadbe, s tem ustvariš novo navado. Zakaj? Ko si rečeš, da boš telovadila po službi, imaš zaradi tega več možnosti za izgovori in nepredvidene spremembe urnika (povabilo na večerjo v zadnjem trenutku, projekt, ki ga moraš nujno dokončati itd.). Edina stvar, ki te v jutranjih urah odvrača od aktivnosti je, da bi rada dlje časa spala. Premagaj to željo in kmalu si ne boš več predstavljala dneva brez jutranje vadbe.

Želela si boš bolj zdrav zajtrk
Vadba stimulira tvoj apetit, vendar pa te kurjenje kalorij v jutranjih urah spodbudi, da se odrečeš žemljicam in sladkim kosmičem in raje posežeš po bolj zdravih opcijah, s katerimi boš nadaljevala vse do konca dneva. Kaj praviš na matcha puding s chia semeni ali zdravo kokosovo kašo brez glutena in brez laktoze?

(Heavenlynn Healthy)

Bolj boš produktivna čez dan
Pomisli, kaj najprej narediš, ko prideš v službo. Greš po kavo, prebereš novice in rečeš kakšno s svojimi sodelovci. Vse to so stvari, ki jih počnemo, da v miru začnemo nov dan … in odlašamo s pomembnimi nalogami. Če pa si pred službo že opravila jutranjo vadbo, pa je tvoja raven energije visoka in počutiš se bolj zbujeno, zaradi česar boš že v dopoldanskih urah veliko bolj produktivna.

Imela boš več samodiscipline
Vsi poznamo splošne koristi vadbe, ampak ko jo opraviš zgodaj zjutraj, boš zaradi tega bolj verjetno kasneje v dnevu sprejemala boljše odločitve. Še zlasti ko gre za hrano, si boš želela bolj zdrave obroke in se z lahkoto odrekla nezdravim prigrizkom v obliki piškotov. Le zakaj bi sabotirala svojo jutranjo vadbo z nezdravim kosilom?

Bolje boš spala
Ko telovadiš zvečer, je tvoje telo preveč stimulirano in precej težje se je umiriti in pripraviti na spanje. Jutranja vadba pa ti po drugi strani celo pomaga, da spiš bolj globoko in dlje časa. Odlična novica, čeprav se boš morala jutri za vadbo zbuditi precej bolj zgodaj.