Kanye West uporabil pesem od skupine Backstreet Boys, čeprav mu niso dovolili

Pesem “Everybody” skupine Backstreet Boys je v veliki meri prisotna v istoimenski novi skladbi Kanyeja Westa in novo poročilo razkriva, kako se je to lahko zgodilo, glede na to, da skupina ni tega odobrila.

TMZ poroča, da fantovska skupina Kanyeju ni dala dovoljenja za uporabo pesmi, vendar je možno, da njihovega dovoljenja niti ni potreboval.

Refren izvirne pesmi se sliši v Kanyejevi novi različici, pri kateri sodeluje tudi Ty Dolla $ign.

Torej, kako je lahko pesem priljubljene skupine legalno uporabil v svoji pesmi?

TMZ poudarja, da Kanyejeva pesem vključuje druge glasove, ki pojejo refren, tako da je možno, da se bo lahko izognil težavam.

Variety pa poroča: “Medtem ko bi vzorec zahteval dovoljenje založbe in založnika (ali kdorkoli je že imetnik pravic), pa interpolacija ne uporablja posnetka, za katerega je potrebno le dovoljenje založnika.”

Backstreet Boys niso napisali pesmi, zato njihovo dovoljenje sploh ni potrebno. Pisatelj Max Martin ali zapuščina njegovega pokojnega poslovnega partnerja Denniza Popa bi morala dati dovoljenje.

Preberi si tudi:
Taylor Swift - Modna.si

Kako se je Taylor Swift pripravljala na turnejo Eras Tour

Bila je na zelo striktnem režimu vadbe in prehranjevanja! Taylor Swift je nedvomno pripravila eno najbolj nepozabnih turnej v svoji karieri, če ne kar v zgodovini, vendar to…