Ali lasje zaradi pogostejšega striženja hitreje rastejo?

Lepotni miti. Težko jih je razvozlati, še zlasti tiste glede rasti las. Med odraščanjem si verjetno velikokrat slišala, da bodo s pogostejšim striženjem las le-ti zrastli daljši in tudi hitreje rastli. Ampak ali ni to malo kontradiktorno? Izkazalo se je, da lahko striženje las resda nekoliko pospeši rast, vendar ne na način, kot si misliš.

Da bi resnično vplivali na rast las, je treba stimulirati korenino (od koder las raste). Čeprav tega ne boš dosegla z nobenim striženjem, pa redno striženje zagotavlja, da so tvoji lasje bolj zdravi in močni pri konicah – da se le-te ne lomijo in s tem krajšajo dolžino las.

Prav tako je treba omeniti, da lasje naravno rastejo s hitrostjo 0,35 milimetrov na dan, kar je dober decimeter na leto, pravijo raziskave, tako da redno striženje ne bo preveč vplivalo na rast las.

Ampak, kako pogosto pa je priporočeno striženje las, če so tvoja želja dolgi lasje? Nekje med tri do šest mesecev, vendar ne smeš odstriči več kot pol centimetra, če si želiš zdrave in dolge lase.

Znaki, da potrebuješ striženje:

  • Konice las so suhe, štrleče in imajo grobo teksturo.
  • Lasje se hitreje zapletajo. Lase vedno krtači od spodaj in se pomikaj navzgor. S tem preprečuješ, da bi se lasje zavozlali in poškodovali.
  • Izgled kodrov je izgubil svojo obliko.
Preberi si tudi:
Omega-3 za zdrave lase, kožo in nohte - Modna.si

Najboljše prehransko dopolnilo za zdrave lase, kožo in nohte ni biotin, ampak…

Že leta se govori, da je prehransko dopolnilo biotin zdravilo za vse težave z lasmi, kožo in nohti. Brez dvoma je biotin pomemben vitamin B, ki ga najdemo…