Katere zvezdnice in zvezdniki so na Met Gali 2024 nosili modno znamko H&M

H&M vrača na Met Gala 2024 z modnimi kosi po meri za Awkwafino, Adwoao Aboaho, Palomo Elsesser, Quannah Chasinghorse, Hari Nef in Stefona Stefona Diggsa.

H&M se je 6. maja pridružil največjemu modnemu večeru leta, Met Gala. Awkwafina, Adwoa Aboah, Paloma Elsesser, Quannah Chasinghorse, Hari Nef in Stefon Diggs so se po rdeči preprogi sprehodili v unikatnih H&M-ovih dizajnih.

H&M-ova interna oblikovalska ekipa, ki je odgovorna za ekskluzivne kolekcije, vključno s H&M Studio, je ustvarila videze po meri, ki jih je navdihnila letošnja razstava Costume Institute “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” in dress code na gala prireditvi “The Garden of Time” (Vrt časa). Tema razstave je navdihnila blagovno znamko, da se je potopila v H&M-ov arhiv iz leta 1947, ko je bila ustanovljena kot majhen butik na Švedskem. Oblačila iz arhiva, ki so črpala navdih iz optimizma in ultra ženstvenosti mode poznih štiridesetih in petdesetih let prejšnjega stoletja, so dala prostor sodobni preobleki z dramatičnimi, okrašenimi videzi v mehkih, romantičnih odtenkih, ki jih je navdihnila letošnja tema.

Na novi spomladanski razstavi bosta na ogled dva videza iz arhiva posebne kolekcije H&M, vključno z maksi obleko iz recikliranega poliestra, obrobljeno z volančki v barvi breskve, in bledo roza obleko iz organske svile, viskoze in recikliranega poliestra. Izbrani kosi, ki izvirajo iz H&M-ove kolekcije Conscious Exclusive iz leta 2017, služijo kot industrijski primer čustvene povezave, ki jo ima lahko moda z naravnim svetom. Razstava Sleeping Beauties: Reawakening Fashion bo javnosti na ogled od 10. maja do 2. septembra v Metropolitanskem muzeju umetnosti v New Yorku.

„Prireditev Met Gala je kulturni fenomen in trenutek, ko lahko H&M pokaže, kaj zmoremo na področju mode po meri. Letošnja tema nam je omogočila, da smo ustvarili sodobne, unikatne modele, navdihnjene z bogato dediščino našega podjetja, ki so jih naši gostje osupljivo predstavili”, pravi Ann-Sofie Johansson, vodja oblikovanja ženskih oblačil in kreativna svetovalka pri H&M, ki se je prav tako udeležila proslave.

„Moji videzi Met Gala so vedno zelo instinktivni – rada se nagibam k temi, vendar se vedno želim počutiti popolnoma kot jaz in samozavestno izstopati od ostalih. Ustvarili smo videz, ki je obeležil zelo poseben trenutek v mojem življenju,” pravi Adwoa Aboah.

Awkwafina je nosila obleko po meri, ki neposredno spominja na arhivsko poročno obleko “Hennes”, s silhueto tulipanovega krila z visokim razporkom iz razkošnega kremnega svilenega zibelina. Izrazit izrez na ramenih je ročno izvezen z nežnim okrasjem v obliki marjetic iz perlic in kamenčkov. Usklajujoča vezena torbica dopolnjuje videz.

Paloma Elsesser je nosila dvodelno obleko po meri s kiparskim pomenom. Zgornji del obsega po meri narejen kovinski steznik, ki je bil 3D-natisnjen in elektroformiran v oksidirano zeleni barvi. V Los Angelesu so ga izdelali Michael Schmidt Studios in je okrašen s 3D-natisnjenimi cvetovi kala lilije. Steznik je kombiniran s svilenim voluminoznim krilom iz tafta v barvi šampanjca, ki se nosi nizko na bokih, da doseže učinek ležernosti.

Quannah Chasinghorse je nosila kreacijo po meri v modri barvi, dolga silhueta njene obleke se opira na eksplozivno moč cvetoče rože in njen specifičen odtenek v čast državni roži njene domovine na Aljaski. Obleka je sestavljena iz svilenega gazarja s krinolino iz tila. Quannah se je odločila, da bo svoj videz popestrila s čudovitim cvetličnim pasom in uhani, ki jih je izdelala domorodna oblikovalka Heather Dickson iz Dickson Designs.

Adwoa Aboah je nosila dvodelno kreacijo po meri, ki pooseblja sodobno ženskost. Zgornji del obsega kratko ogrinjalo iz ognjeno rdeče svilene organze, naborki iz tila, ki spominjajo na cvetne liste, se nosi čez bralette nedrček, nežno izvezen s kamenčki. V kombinaciji z voluminoznim krilom iz rdečega svilenega tafta, ki tej očarljivi kreaciji daje sodoben pečat.

Hari Nef je nosila oprijeto obleko po meri, ki oddaja razkošje stare šole, z oprijeto silhueto od pasu pa vse do tal, iz kremastega tafta, prekritega s prosojnimi in biserovitimi bleščicami. Njeno brezčasno romantiko poudari široka pentlja iz kremnega tafta s sodobnim sijajem, pritrjena na zadnji strani s poetično vlečko.

Stefon Diggs je nosil obleko po meri, ki ponazarja sproščeno krojenje, sestavljeno iz suknjiča z dvojnim zapenjanjem z močnimi rameni in pretiranim zavihkom v kombinaciji s širokimi hlačami. V polnočno modrem zdrobljenem žametu, prevlečenem z lureksom za ustvarjanje svetlikajočega učinka, z globokim V, prefinjena silhueta združuje atletičnost z eleganco.

Hari Nef, Paloma Elsesser, Adwoa Aboah, Ann-Sofie Johansson, Stefon Diggs, Quannah Chasinghorse, Victor Glemaud, Awkwafina - Modna.si
Hari Nef, Paloma Elsesser, Adwoa Aboah, Ann-Sofie Johansson, Stefon Diggs, Quannah Chasinghorse, Victor Glemaud, Awkwafina (Foto: H&M)