fbpx

Koliko časa po depilaciji z voskom ne smeš kože izpostavljati soncu

Pomlad je že v polnem teku, kar pomeni, da je poletje že tik pred vrati. Počasi bomo dolge hlače in krila zamenjale za krajše in s tem izpostavile več gole kože.

Če dlake raje odstranjuješ z voskom kot z britjem, potem boš morala biti nekoliko bolj previdna pri izpostavljanju soncu, saj lahko pride do neželenih stranskih učinkov.

Depilacija z voskom poveča občutljivost kože na sončno svetlobo

Depilacija z voskom - Modna.si
Depilacija z voskom (Foto: gpointstudio / Freepik)

Čeprav si po depilaciji verjetno želiš takoj obleči kratke obleke in malo posončiti gladke noge, pa to nikakor ni priporočljivo narediti vsaj dan do dva po depilaciji, saj je koža po depilaciji že tako ali tako malo razdražena in si verjetno ne želiš, da bi postala še vneta in boleča.

Na koži se lahko pojavijo izpuščaji, hiperpigmentacija in celo sončna opeklina. Pri voskanju se z dlačicami odstrani tudi tanka plast kože, kar poveča njeno občutljivost in ranljivost za sonce.

V kolikor se po depilaciji nikakor ne moreš izogniti soncu, uporabi zaščito pred soncem z zaščitnim faktorjem 50 ali več. Prav tako nosi oblačila, ki te ščitijo pred soncem (lahkotna dolga krila in obleke, nikakor ne tesnih, oprijetih oblačil).

Priporočilo za depilacijo bikini predela: Bikini predel je še zlasti občutljiv, zato depilacijo na tem predelu opravi vsaj tri dni pred odhodom na poletni dopust, če se želiš izogniti vsem težavam, ki jih lahko po depilaciji z voskom povzroči sonce.

Preberi si tudi:
Zakaj se ti po voskanju začnejo pojavljati mozolji

Zakaj se ti po voskanju začnejo pojavljati mozolji

Akne po voskanju niso nič neobičajnega. Zaradi različnih dražilnih sredstev za kožo in pilingov lahko voskanje povzroči, da je koža občutljiva na izbruh mozoljev. Ker odstranjevanje vročega voska…