fbpx

Zakaj se ti po voskanju začnejo pojavljati mozolji

Akne po voskanju niso nič neobičajnega. Zaradi različnih dražilnih sredstev za kožo in pilingov lahko voskanje povzroči, da je koža občutljiva na izbruh mozoljev.

Ker odstranjevanje vročega voska vključuje odstranjevanje zgornje plasti kože, lahko tvoje celice ostanejo odprte, zaradi česar absorbirajo vse, kar naneseš na kožo. Pore po voskanju ostanejo naravno odprte, kar pomeni, da jih losjoni, olja in druga blažilna sredstva zlahka zamašijo. Torej, tudi če si si temeljito umila roke, se izogibaj dotikanju s prsti po sveže povoskani koži, da ne boš nanesla nanjo še več umazanije in dražilnih snovi. Izogibaj se tudi uporabi izdelkov neposredno po voskanju, razen tistih, ki so posebej namenjeni uporabi po depilaciji.

Tiste s super občutljivo kožo uporabite nežno čistilo na predelu po voskanju, ki bo odstranilo nečistoče, ki so se morebiti ujele pod izdelki, ki si jih nanesla.

Kožo pripravi na voskanje

Ni pa vedno le voskanje samo krivo za mozolje. Tudi priprava na voskanje igra pomembno vlogo v tem, kako se bo tvoja koža odzvala na voskanje. Nežen piling pred voskanjem, da odstraniš odmrle kožne celice, olja in druge dražilne snovi. Ključno je, da je vse, kar se da, čim bolj čisto.

Kaj pa uporabiti, če se tvoja koža nikakor ne pomiri? Izdelke na osnovi olja je najbolje izpustiti, dokler koža ni manj vneta, saj lahko ti izdelki zamašijo pore in tako povzročijo tiste nadležne bele mozoljčke. Za pomirjanje vnetij je najboljši gel aloe vere. Še en malo manj znan način za zmanjšanje teh izbruhov pa je redno voskanje. Če si predel voskaš vsake štiri do šest tednov, se koža navadi nanj in s tem lahko preprečiš izbruh. Poleg tega pa poskrbi za kožo pred voskom s pilingom, potem pa predel pusti pri miru.