Najboljši prigrizki z visoko vsebnostjo vlaknin za hujšanje

Vlaknine so ključnega pomena za zdravje črevesja, ravni sladkorja v krvi in holesterola na splošno, živila, ki jih vsebujejo, pa lahko močno pomagajo pri izgubi teže. Če te zanima, kateri prigrizki te bodo nasitili, hkrati pa pomagali izgubiti nekaj kilogramov, beri naprej.

Maline

Medtem ko je sadni prigrizek vedno odlična izbira, ne glede na tvoje želje glede teže, so z vlakninami bogate maline vedno odlična izbira za hujšanje. Maline so eno od sadežev z največ vlakninami, saj ena skodelica malin vsebuje kar 8 gramov vlaknin, kar je skoraj 30% tvojih dnevnih potreb po vlakninah. Maline lahko uživaš skupaj z grškim jogurtom z malo agavinega/javorjevega sirupa ali pa jih dodaš v smuti.

Mešanica oreščkov in suhega sadja

Mešanice oreščkov, semen in suhega sadja so zdrav prigrizek, bogat z vlakninami. Najboljši prigrizki so tisti, ki so bogati s hranili, vlakninami in beljakovinami. Mešanice oreščkov in suhega sadja so odlične za po poti, saj zagotavljajo hiter vir beljakovin in vlaknin. Ti dve hranilni snovi sta bistveni ne le za tvoje splošno zdravje, ampak tudi za zdravo hujšanje.

Pokovka (kokice)

Brez kateregakoli od priljubljenih dodatkov, ki višajo kalorije, kot sta maslo ali preveč soli, je pokovka sama po sebi odličen prigrizek, poln vlaknin. Koruza je polnozrnato žito, zato je pokovka zdrav prigrizek, saj na porcijo vsebuje le 150-200 kalorij, za to količino kalorij pa dobimo veliko hranilne vrednosti.