Koliko svetovne zvezdnike stane, da so slavni

Koliko zvezdniki plačujejo agentom, PR-ju, stilistom in ostalim.

Te je kdaj zanimalo, koliko denarja dejansko stane biti slaven igralec/igralka, pevec/pevka ali druga velika zvezda?

No, pravkar je bila objavljena nova razčlenitev, ki razkriva, koliko denarja od ogromnih plač gre za stroške … in morda boš presenečena!

Publicisti

Najem publicista je nujen za številne velike zvezde. Včasih bodo zvezde dosledno sodelovale z istimi publicisti, včasih pa bodo imeli večmesečne odmore z izbranim PR podjetjem, če storitev ne potrebujejo aktivno.

Leta 2022 stane od 3000 do 8000 dolarjev na mesec za publicista, odvisno od stopnje slave.

Osebni asistenti

Nekatere znane osebnosti zaposlujejo več osebnih pomočnikov in celo nekatere z višjimi nazivi, kot je vodja osebja. Druge zvezde se lahko odločijo, da osebnega asistenta ne bodo zaposlile za polni delovni čas ali ga sploh ne bodo zaposlile.

Osebni asistenti so lahko plačani od 50.000 do 150.000 dolarjev na leto.

Pomembno je omeniti, da bodo morale zvezdnice med večjimi novinarskimi turnejami, na katerih zvezdniki pogosto potujejo v oddaljene kontinente, pogosto kriti tudi potne stroške svojega osebja in to prišteti k ostalim stroškom.

Stilisti/vizažisti/frizerji/manikerji

Za velike zvezdnike lahko studiji ali mreže pošljejo račun za glam in oblačila za dogodke, kot so premiere in fotografiranja. Vendar se to ne zgodi vedno. Nekatere zvezde plačajo od 1500 do 2500 dolarjev za popolno pričesko in ličenje vsakič, ko se sprehodijo po rdeči preprogi. Temu je potrebno prišteti še ceno stilista, ki lahko znaša od 2000 do 3500 dolarjev za dogodek in uporabo dizajnerskih oblačil in dodatkov. Na leto lahko velike zvezdnice plačajo od 100.000 do 500.000 dolarjev za stil in glamur.

Davki

Vsi plačujejo davke.Toda nekatere države imajo višje davčne stopnje kot druge. THR poroča: “Najvišja stopnja davka na dohodek je 37 odstotkov neto po poslovnih stroških za zvezne davke in 13,3 odstotka za Kalifornijo.”

Varnost

Biti svetovna zvezda prinaša nekatere varnostne težave in potrebo po zaščiti sebe in svoje lastnine. THR ugotavlja, da lahko “osnovna varnost osebe” stane 5000 ameriških dolarjev. Za velike znane osebnosti, ki imajo morda domove z neprecenljivo umetnostjo ali nakitom, lahko stalno varovanje stane tudi več milijonov na leto.

Stroški agenta, managerja in odvetnika

Standard v industriji je 10% plače agentu in managerju, 5% plače pa gre odvetnikom in vodjem podjetij. Na splošno gre približno 30% zvezdnikove plače njegovi ekipi.

Preberi si tudi:
TOLIKO denarja prejme Kim Kardashian vsako leto za vroči posnetek iz leta 2007!

TOLIKO denarja prejme Kim Kardashian vsako leto za vroči posnetek iz leta 2007!

Kim Kardashian je dandanes vplivna, poslovna ženska, včasih pa je bila le resničnostna zvezdnica, ki je iskala svoj veliki prodor na sceno. V zgodnjih 2000-ih je bila Kardashianka…