Koronavirus: Kako si krajšati čas v času samoizolacije

Gledanje televizije, kuhanje, sprehajanje, branje knjige itd. V času samoizolacije hitro zmanjka idej, kaj bi še lahko počeli, da bi si nekoliko popestrili vsakdan. Da bi nam čas, ko se ne smemo družiti z ostalimi hitreje minil, ti v nadaljevanju razkrivamo, kaj zabavnega lahko počneš (če ti je zmanjkalo idej).

Pripraviš priljubljeno Dalgona kavo

Za Dalgona kavo, ki izvira iz Južne Koreje, so potrebne le tri sestavine – instant kava, sladkor in vroča voda – ki jih je potrebno miksati toliko časa, da nastane pena. Recept za zdravo “stepeno” kavo brez sladkorja in laktoze najdeš tukaj.

@imhannahcho

yes i hand whisked this whipped coffee for like 20 mins bc my mommy wanted to try it ? she loved it!! (달고나 커피) ##korean ##fyp ##aesthetic

♬ Put your head on my shoulder cover by karlo – karlogutierrez

Preko videoklica/Skypa/Zooma pokliči svojo družino/prijatelje

Že nekaj časa nisi videla svojih sorodnikov in prijateljev? Pokliči jih in skupaj lahko na daljavo počnete iste stvari. Kuhajte, glejte isti film/serijo, igrajte kakšno igro preko spleta ali pa se le pogovarjajte.

Speci kruh

Pred koronavirusom si je le redko kdo med nami vzel čas in spekel kruh pa čeprav ogromno receptov za zdrav kruh sploh ni kompliciranih ali dolgotrajnih. Nekaj slastnih receptov za kruh:

Viralni Instagram izzivi

Tako blagodejno je v zadnjem času opazovati druge na spletu. Bolj kot kdajkoli prej! Ljudje na svojih Instagram zgodbah delijo veliko več, kot bi sicer. Pojavili pa so se tudi številni izzivi, kot so na primer, da se posnameš, ko delaš 10 sklec, objaviš svojo fotografijo iz otroštva, pa prvo skupno fotografijo vaju s partnerjem itd. Tudi, če nisi ali nočeš biti dejavna na spletu, lahko sodeluješ v teh izzivih. Samo pomisli, kako zabavno bo na primer pregledovati vse albume in kako hitro čas mine, ko počneš nekaj zabavnega.