Krema za predel okoli oči: Obvezen lepotni izdelek ali le marketinška poteza?

Ko začneš razmišljati o izdelkih proti staranju je verjetno en izmed prvih, ki ti pade na pamet, krema za predel okoli oči. Pa je res tako zelo nujna v boju proti gubicam okoli oči, kot jo promovirajo lepotne znamke? Če vprašaš Susan Yara, lepotno strokovnjakinjo, ki na svojem Youtube profilu Mixed Makeup redno objavlja videe o lepotnih izdelkih in ocenjuje negovalne rutine priljubljenih blogerk in znanih osebnosti, je odgovor zelo preprost: ne.

Susan trdno stoji za tem, da so kreme za predel okoli oči (v večini primerov) povsem nepotrebne, razloge za to pa je na široko razložila v videu z naslovom “Why I Don’t Use Eye Cream at Night” (“Zakaj zvečer ne uporabljam kreme za predel okoli oči”), ki si ga lahko ogledaš spodaj.

Če povzamemo nekaj njenih trditev:

1. Krema za predel okoli oči je povsem nepotrebna. Veliko bolj pomembno je, da imaš kvalitetno negovalno rutino.

2. Krema za predel okoli oči kožo na tem področju navlaži, zaradi česar le-ta začasno izgleda bolj napeta in bolj mladostna, nikakor pa ne preprečuje znakov staranja. Staranje kože upočasnjuje uporaba retinola, zato na tem predelu preprosto uporabi serum/kremo z retinolom.

3. Krema za predel okoli oči ne preprečuje temnih kolobarjev. Preprečuje jih sestavina hidrokinon, ki je znana po tem, da postopno svetli kožo.

4. Če imaš zjutraj pogosto zabuhle oči, potem si nikakor ne želiš okoli njih nanašati kreme na osnovi vode, saj zabuhlost le še pospešujejo. Delujejo tako nekako, kot če ponoči jokaš – zjutraj imaš zabuhle oči.

5. Krema za predel okoli oči je marketinška poteza – je le dober serum ali krema zapakirana v majhni embalaži.

Je pa Susan obrazložila tudi, kdaj je uporaba krem/gelov za predel okoli oči sprejemljiva in kdaj jih tudi sama uporablja. “Uporabim jih takrat, ko vem, da bom na obraz nanesla ogromno ličil.” Ko naneseš več slojev ličil – tekočo podlago, korektor, fiksirni puder – si nikakor ne želiš, da bi se vsedli v linije okoli oči, zato je predhodno priporočljivo na ta predel nanesti kremo, ki še dodatno hidrira kožo in jo napne.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry