fbpx

Kristina svetuje: Ali veš, kakšen tip kože imaš?

Obstaja več tipov kože, pri katerih se lahko razlikujejo lastnosti, kot so stopnja vlažnosti, proizvodnja sebuma, občutljivost in nagnjenost k težavam:

1. Normalna koža: Ta tip kože je uravnotežen. Je mehka, elastična in ima enakomerno teksturo. Pore so majhne ali srednje velike, brez vidnih nepravilnosti. Normalna koža ima optimalno vlažnost in se redko pojavijo težave, kot so akne ali prekomerna suhost.

2. Mastna koža: Mastna koža ima povečano proizvodnjo sebuma, kar lahko povzroči sijoč videz. Pore so lahko povečane in prekomerno proizvajajo sebum, kar lahko povzroči nastanek aken. Mastna koža je lahko nagnjena k nečistočam in mozoljem.

3. Suha koža: Suha koža ima nizko stopnjo vlažnosti. Je pogosto ohlapna, hrapava in občutljiva. Suha koža je nagnjena k srbenju, luščenju in razpokam. Pore so majhne in proizvodnja olja je zmanjšana. Intenzivna hidracija je ključna za nego suhe kože.

4. Kombinirana koža: Kombinirana koža je mešanica različnih tipov kože na različnih delih obraza. Običajno je T-območje (čelo, nos, brada) bolj mastno, medtem ko so preostali deli obraza suhi. Pore na mastnem območju so pogosto povečane, medtem ko so na suhem območju manjše.

5. Občutljiva koža: Občutljiva koža je nagnjena k draženju, rdečici in srbenju. Koža reagira na določene sestavine, izdelke ali okoljske dejavnike, kot so sonce, veter ali onesnaženje. Občutljiva koža zahteva nežno nego in uporabo izdelkov, ki so formulirani posebej za občutljivo kožo.

Pomembno je pravilno identificirati tip kože, saj bo to vplivalo na izbiro izdelkov za nego kože in pristop pri reševanju morebitnih težav. Prav tako se lahko tip kože sčasoma spremeni, zato je dobro opazovati in prilagajati nego kože glede na njene trenutne potrebe.

Sicer pa imamo kozmetičarke na voljo različne aparature, katere nam pomagajo natančno opredeliti trenutno stanje vaše kože… o tem pa več prihodnjič.

With love,

Kristina

Preberi si tudi:
Kristina svetuje: Zakaj so kislinski pilingi pomembni pri negi kože - Modna.si

Kristina svetuje: Zakaj so kislinski pilingi pomembni pri negi kože

Poletje je obdobje, ki lahko na koži pusti nekatere posledice, kot so pigmentni madeži, suhost kože, zamašene pore in druge nečistoče. Če želite izboljšati stanje in videz kože,…