Kuharski šef razkril, kako PRAVILNO narezati paradižnik

Ne vemo sicer zate, ampak mi se nikoli nismo pretirano poglabljali v to, kako narezati paradižnik, preden ga dodaš v sendvič. Najpogosteje ga verjetno tudi ti režeš tako, da je stebelni del obrnjen navzgor in potem režeš kolute. Vendar pa se je izkazalo, da ta običajna metoda za rezanje paradižnika ni ravno najboljša – in ne le to, je tudi veliko bolj potratna.

Kuharski šef Aaron Alterman je posnel viralni TikTok video, ki prikazuje povsem nov način rezanja tega priljubljenega živila. Najprej razkrije največjo težavo pri vertikalnem rezanju paradižnika, ko je stebelni del obrnjen navzgor: sočni del odpade stran, tako da ti ostane le meso paradižnika. Kar je velika škoda.

In kakšen je njegov trik? Ne zahteva nobenih posebnih pripomočkov, strojev ali znanja. Paradižnik preprosto le obrni po strani in ga reži od vrha navzdol, da dobiš okrogle rezine, ki so še vedno polne sočnosti.

@aaronalterman

Slicing tomatoes for dummies, book coming soon ##foodhacks ##tomatoes ##knifeskills ##learnontiktok ##todayyearsold ##viral

♬ original sound – Aaron Alterman