Domov » Prehrana & Recepti » Kuhinjski trik: Ingverja ti v resnici sploh ni treba lupiti!

Kuhinjski trik: Ingverja ti v resnici sploh ni treba lupiti!

Prehrana & ReceptiZdravje
Kuhinjski trik: Ingverja ti v resnici sploh ni treba lupiti!
📷 Envato Elements

Ena od najbolj zamudnih opravil v kuhinji je zagotovo lupljenje živil. In medtem ko je lupljenje krompirja ali kumar dokaj enostavno, pa je lupljenje ingverja zaradi njegove neravne oblike precej bolj komplicirano in še bolj zamudno. Na spletu se je pojavilo že ogromno različnih trikov, ki naj bi olajšali lupljenje: najprej ga zamrzni. Olupi ga z žlico. Pomagaj si z lupilcem za krompir. Vendar pa, iskreno, nič ne pomaga pri izrastkih na ingverjevi korenini. Kaj pa če ti povemo, da ti ingverja v resnici sploh ni treba lupiti? Da je to povsem brez pomena?

Rumeno “meso” prekriva tanka svetlo rjava lupinica, ki je tako zelo tanka, da je v jedeh sploh ne boš čutila. Neolupljen ingver preprosto naribaj, nasekljaj ali nareži in uporabi v jedeh kot si prej olupljenega.

No, nelupljenje priporočamo le pri svežem ingverju, v kolikor pa ga imaš že nekaj časa v hladilniku (beri: se sploh ne spomniš, kdaj si ga kupila), pa ga vsekakor olupi ali pa raje zavrzi.

Ne spreglej pa tudi, zakaj bi morala še danes začeti uživati ingver, kako najbolje shraniti sveži ingver in kako pripraviti zdravilni ingverjev čaj s kurkumo!