Domov » Lepota & zdravje » Lepotna dilema: Ali lahko med nosečnostjo barvaš svoje lase?

Lepotna dilema: Ali lahko med nosečnostjo barvaš svoje lase?

Lepota & zdravjeNega
Lepotna dilema: Ali lahko med nosečnostjo barvaš svoje lase?
📷 Happily Grey / Instagram

Nosečnost je zelo vznemirljivo obdobje, hkrati pa tudi precej zmedeno. Ne smeš uživati sušija, lahko pa ješ tunin sendvič ali file lososa. Poleg tega tudi ne smeš pretiravati s kavo (največ 200 mg kofeina na dan, kar je približno 2 skodelici) in niti ne s telovadbo, čeprav je redna aktivnost kljub vsemu koristna.

Potem pa je tu še ena težava: ohranjanje tvoje barve las. Ali sploh lahko med nosečnostjo barvamo svoje lase?

Odgovor: Barve, ki ne vsebujejo amonijaka so varne za barvanje las v času nosečnosti, saj se v kožo absorbira le majhna količina barve. Kljub vsemu pa je potrebno poskrbeti, tudi pri uporabi barv brez amonijaka, za dobro prezračenost prostora, v katerem se barvaš, saj je vdihavanje močnih hlapov trajnostnih barv med nosečnostjo lahko škodljivo.

V kolikor pa si bolj previdne sorte in si kljub vsemu ne želiš barve nanašati na lasišče, prosi frizerja, da ti naredi pramene, ombré, balayage ali katerokoli drugo tehniko, pri kateri ni potrebno barvati las vse do lasišča. Na ta način kemikalije ne bodo prišle niti v bližino kože.

Pomembno: Kljub temu, da so barve brez amonijaka varne za uporabo med nosečnostjo, pa se je kljub vsemu pametno vzdržati barvanja v prvem trimesečju, saj je to najbolj kritično in pomembno obdobje v razvoju dojenčka.