Lepotna rutina: Kako še izboljšati delovanje vitamin C seruma

Izdelki z vitaminom C so zelo delikatni. Po eni strani zagotavljajo esencialne antioksidante, ki upočasnjujejo znake staranja, po drugi strani pa so njihove raztopine pogosto nestabilne in lahko povzročajo draženje, če se jih ne uporablja pravilno. Za dosego najboljših rezultatov izdelkov z vitaminom C moraš vedeti sledeče…

Zakaj bi ga morala takoj vključiti v svojo lepotno rutino že veš, zdaj pa ti razkrivamo še, kako lahko enostavno še izboljšaš njegovo delovanje.

Torej, najbolje je uporabljati serum z 10% L-askorbinsko kislino. Ta oblika C vitamina je najboljša, saj se takoj vpije v kožo in začne delovati. Vse kar potrebuješ je le nekaj kapljic. Če začneš opažati izbruhe mozoljev ali pospešeno nastajanje ogrcev, potem pretiravaš s količino.

Nasvet: Veliko bolje je uporabljati en zelo kvaliteten (in nekoliko dražji) serum z vitaminom C, kot pa 5 povprečnih. Najdi izdelek, ki ti ustreza in preko njega ne nanašaj drugih.

Kako izboljšati delovanje seruma z vitaminom C

S pilingom. Si že slišala za ‘stratum corneum’ oziroma roženo plast kože? To je najbolj zunanji sloj kože, kjer je veliko odmrlih kožnih celic. Življenjski cikel kožne celice je približno tri do štiri tedne. Študije so pokazale, da odmrle kožne celice ovirajo absorpcijo L-askorbinske kisline, zato se reden in nežen piling zelo priporoča za izboljšanje rezultatov.

Drugi način za izboljšanje delovanja seruma z vitaminom C in izkoriščanje njegovega polnega potenciala pa je, da se ga kombinira z vitaminom E. Oba vitamina skupaj sta veliko bolj učinkovita pri popravljanju poškodovanih kožnih celic in zaščiti pred izpostavljenostjo UV žarkom kot pa če ju uporabljaš posamezno (samostojna uporaba vitamina E je tudi precej nekoristna).

Opomba: V kolikor imaš zelo mastno kožo, se vitaminu E izogibaj, saj je znan po tem, da še bolj masti kožo.

Kako pogosto bi morala nanašati vitamin C

Vsak dan od 18. leta dalje pa do konca življenja. Vitamin C je bistvo vsake anti-aging rutine za nego kože, kar pomeni, da boš nekaj kapljic nanesla zvečer in nekaj kapljic zjutraj.

Opozorilo: V kolikor zvečer nanašaš na kožo retinol, potem nikar ne nanašaj še vitamina C. Med seboj sta skregana, kar se pokaže tudi na koži. V tem primeru vitamin C nanašaj zjutraj (preko pa kremo z zaščitnim faktorjem), retinol pa zvečer.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry