Lepotni nasveti: Najboljši način britja nog v zimskem času

Popolnoma razumemo: pozimi ni take nuje po vsakodnevnem britju nog (hej, kje je smisel, če so tako ali tako cele dneve prekrite z dolgimi hlačami ali najlonkami?). Kljub temu pa se moramo tega lotiti vsaj enkrat tedensko. Je pa zaradi zimskih razmer treba še toliko bolj posvetiti pozornost svoji negovalni rutini, da zaščitimo kožo pred suhostjo. Spoznaj štiri pomembne korake, zaradi katerih bo britje nog prava poezija.

1. Najprej naredi piling. Z gobo za piling ali piling gelom s krožnimi gibi odstrani odmrle kožne celice. Zaradi tega bo britvica potem veliko lažje in bolj gladko drsela po nogi.

2. Brij se šele na koncu tuširanja. Najprej se umij z gelom, naredi piling in speri s toplo vodo. In ko bo kopalnica (ali tuš kabina) že zelo segreta in soparna, kar omehča močne dlake na nogah in zmanjša občutljivost, se loti britja.

3. Britvico najprej drži pod tekočo vodo vsaj 10 sekund. Rezila morajo biti navlažena, preden se lotiš britja nog.

4. Gel za britje zamenjaj za kremo (ali balzam za lase). Izdelki na kremni osnovi precej bolj omehčajo kožo kot geli, ki so na vodni osnovi. Zapomni si, več vlage pomeni boljše rezultate, še zlasti pa v zimskih mesecih.