Si želiš shujšati? To so najboljši zajtrki za izgubo teže

Po mnenju nutricionistov…

Le redko kdo je med nami popolnoma zadovoljen s svojo postavo in si nikakor ne želi shujšati niti za kilogramček. In vsi se še predobro zavedamo tega, da je hujšanje precej lažje v teoriji kot v praksi.

Ne preseneča dejstvo, da preveč soli in sladkorja zelo prispeva k povečanju telesne mase. In zagotovo te zanima, kakšni zajtrki so najboljši za hitro izgubo teže?

Jajca

Toast s tuno in trdo kuhanim jajcem - Modna.si
Toast s tuno in trdo kuhanim jajcem (Foto: Envato Elements)

Jajca so odličen vir beljakovin in hranilnih snovi. Najboljše pri njih pa je to, da pospešijo presnovo, kar pomeni, da če jih zaužiješ po vadbi, bodo jajca še nekaj časa po tem kurila odvečno maščobo v telesu.

Jogurt

Grški jogurt - Modna.si
Grški jogurt (Foto: Freepik)

Še en dober vir beljakovin in hranilen zajtrk je navaden grški jogurt. Tako kot jajca tudi jogurt prispeva k povečanju metabolizma in ti dovaja gorivo po naporni vadbi.

Maline

Si želiš shujšati? To so najboljši zajtrki za izgubo teže
Maline (Foto: Pexels)

Maline kar prekipevajo od vlaknin. In konstantno uživanje vlaknin dejansko spodbuja izgubo telesne teže. Super, kajne?

Ovseni kosmiči

Si želiš shujšati? To so najboljši zajtrki za izgubo teže
Profimedia

Ovseni kosmiči so odlični ne samo zato, ker so polni vlaknin, ampak tudi zato, ker ohranjajo raven krvnega sladkorja stabilno. To so počasno sproščujoči ogljikovi hidrati, kar pomeni, da ne bodo sunkovito dvignili raven krvnega sladkorja, kar bo telo posledično razumelo, da je povsem OK, če kuri odvečne telesne maščobe.

Oreščki

Arašidovo maslo - Modna.si
Arašidovo maslo (Foto: Envato Elements)

Oreščki so odlična hrana za hujšanje in če si želiš zjutraj nekaj na hitro pojesti, dodaj žlico arašidovega masla na popečen polnozrnat toast in idealen zajtrk je na mizi.

Preberi si tudi:
Čokolada - Modna.si

Ta živila bodo celo zimo kurila maščobo v tvojem telesu!

Zdi se, kot da bi radi čisto vsi sabotirali tvojo dieto. Rogljički na mizi, ko prideš v službo, peciva pri starih starših, piškotki pri najboljši kolegici,… Ampak brez…