Si želiš shujšati? To so najboljši zajtrki za izgubo teže

Po mnenju nutricionistov…

Le redko katera med nami je popolnoma zadovoljna s svojo postavo in si nikakor ne želi shujšati niti za kilogramček. In vse se še predobro zavedamo tega, da je hujšanje precej lažje v teoriji kot v praksi.

Ne preseneča dejstvo, da preveč soli in sladkorja zelo prispeva k povečanju telesne mase. In zagotovo te zanima, kakšni zajtrki so najboljši za hitro izgubo teže?

Jajca

Jajca so odličen vir beljakovin in hranilnih snovi. Najboljše pri njih pa je to, da povečajo presnovo, kar pomeni, da če jih boš zaužila po vadbi, bodo jajca še nekaj časa po tem kurila odvečno maščobo v telesu.

Jogurt

Še en dober vir beljakovin in hranilen zajtrk je navaden grški jogurt. Tako kot jajca tudi jogurt prispeva k povečanju metabolizma in ti dovaja gorivo po naporni vadbi.

Maline

Maline kar prekipevajo od vlaknin. In konstantno uživanje vlaknin dejansko spodbuja izgubo telesne teže. Super, kajne?

Ovseni kosmiči

Ovseni kosmiči so odlični ne samo zato, ker so polni vlaknin, ampak tudi zato, ker ohranjajo raven krvnega sladkorja stabilno. To so počasno sproščujoči ogljikovi hidrati, kar pomeni, da ne bodo sunkovito dvignili raven krvnega sladkorja, kar bo telo posledično razumelo tako, da je povsem ok, če kuri odvečne telesne maščobe.

Oreščki

Oreščki so odlična hrana za hujšanje in če si želiš zjutraj nekaj na hitro pojesti, dodaj žlico arašidovega masla na popečen polnozrnat toast in idealen zajtrk je na mizi.