Domov » Lepota & zdravje » Makeup trik: Kako ohraniti (zelo) mastno kožo matirano

Makeup trik: Kako ohraniti (zelo) mastno kožo matirano

Lepota & zdravjeLičenje
Makeup trik: Kako ohraniti (zelo) mastno kožo matirano
📷 Nikkia Joy / Youtube

Če imaš mastno kožo, potem še predobro veš, kako nadležno je, ko se ti začne že po dobri uri svetiti, kot da bi se ravnokar namazala z oljem. Težave s svetlečo kožo imaš že v zimskem času, kaj šele v poletnem, ko vročina in potenje vse skupaj še potencirata. Si pripravljena, da enkrat za vselej svojo mastno kožo ohraniš več ur popolno matirano?

Lepotna blogerka Nikkia Joy je na svojem Youtube profilu objavila video “How To Stop Your Makeup Getting Oily & Shiny”, v katerem razkriva nekaj učinkovitih trikov, kako svojo zelo mastno kožo ohranja popolno matirano.

Fiksirni sprej pred tekočo podlago

Nikkia priporoča, da naneseš fiksirni sprej pred nanosom tekočega pudra in za nanosom primerja. Čeprav se fiksirni sprej običajno nanese čisto na koncu, da fiksiraš vsa ličila, pa ti bo predhodni nanos pomagal ustvariti pregrado, da olja ne bodo mogla (tako hitro) priti skozi ličila.

Še en nasvet: za nanosom primerja in pred nanosom tekoče podlage nanesi na T-cono, ki je običajno najbolj mastna, tanek sloj fiksirnega pudra, ki bo prav tako ustvaril pregrado, da bodo olja ostala pod ličili, tvoja koža pa bo popolno matirana.

Tekočo podlago najprej nanesi na zunanji del obraza

Njen naslednji pro-nasvet je, da tekočo podlago najprej naneseš na zunanji del obraza in šele na koncu, kar ti ostane na čopiču/gobici, na mastno T-cono. Če boš na mastni predel nanesla preveč izdelka, bo to le še bolj pospešilo izločanje maščob, česar pa si nobena ne želi.

Za tekočo podlago ponovno nanesi fiksirni puder z vlažno gobico

Naslednji edinstven nasvet je nanos fiksirnega pudra preko tekoče podlage z vlažno gobico. Čeprav ne ve točno zakaj, pa je Nikkia sama z eksperimentiranjem ugotovila, da takšen nanos fiksirnega pudra ohranja njeno kožo veliko dlje časa matirano.

Ohrani korektor na mestu s predhodnim nanosom primerja za senčila

Kako ohraniš korektor pod očmi ali na mozolju na mestu? Najprej nanesi primer za senčila. Glede na to, kako izjemno opravlja svoje delo na vekah, kjer preprečuje, da bi se senčila nabirala v pregibu, bo povsem enako deloval tudi pod kremnimi izdelki, kakršen je korektor.