Makeup trik, ki svetleče senčilo za oči naredi še bolj svetleče

Svetleča senčila za oči vsakemu makeup videzu dodajo piko na i. Tisto iskrico, ki je manjkala. A pogosto se zgodi, da svetleča senčila izgledajo čudovito v embalaži, ko pa jih s čopičem naneseš na veko, pa se bleščice kar nekako porazgubijo in ne dosežejo svojega polnega potenciala. Izkazalo se je, da je za izgled svetlečih senčil izjemno pomembno to, kakšen odtenek senčila naneseš na veko za podlago.

Obstaja ogromno trikov, namenjenih izboljšanju učinka senčila. En od zelo preprostih je, da čopič za ličenje navlažiš z malo fiksirnega razpršila, da pobere več senčila, ki ga nato s čopičem z nežnim pritiskanjem naneseš na veko. Ampak, v tem primeru senčila potem ne moreš zablendati.

Druga opcija, kako povečati dramatičnost svojih svetlečih oči pa je, da izbereš črno ali belo podlago za oči, da dosežeš glamurozni učinek.

Instagram vplivnica in vizažistka @roseandben je objavila video, v katerem pokaže, kako drastično drugačna izgledajo sijoča senčila, če jih uporabimo na podlagah različnih barv. V videu nanese majhno količino bele podlage na desno veko, na levo pa črno podlago. Nato na vsako veko nanese enak svetlo vijoličen svetleč pigment za oči, kar povzroči zelo različne rezultate. Svetleče senčilo na beli podlagi oddaja eterični, biserni videz, medtem ko je svetleča senca na črni podlagi veliko bolj opazno bleščeče vijolična, kot nalašč za večerni videz.

Preberi si tudi:
TikTok trend: Hipnotiziraj s štirimi belimi pikami okoli oči

TikTok trend: Hipnotiziraj s štirimi belimi pikami okoli oči

Nobena skrivnost ni, da so ličila lahko močen pripomoček. Lepotne vplivnice so nas naučile, da imajo ličila moč transformacije, tako od znotraj kot od zunaj. Če pa vprašaš…