Recept: Kako iz avokada narediti testo za testenine, krekerje (samo 2 sestavini)

Avokado je izjemno zdrav sadež, ki bi ga morali jesti čisto vsak dan. Je izjemno vsestransko živilo, ki ga lahko uživamo tako v slanih jedeh kot v sladkih. Vmešaš ga lahko v smuti, narediš iz njega presno kremo za torto, zmiksaš v juho, narediš guacamole ali pa dodaš le na kocke narezanega v solato. Med neštetimi recepti iz avokado, pa nam do zdaj nikoli ni prišlo na misel, da se iz njega lahko naredi tudi testo za testenine!

Ja, izjemno enostavnega recepta, ki vsebuje le dve sestavini, se je domislila TikTokerka Halle Burns, ki na svojem profilu objavlja domiselne in veganske recepte.

@ballehurns

avocado dough

♬ braincells – tomcbumpz

Kako iz avokada narediti testo za testenine, krekerje

Sestavine:

  • 1/2 avokada
  • 1/31/2 skodelice moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška (neobvezno)
  • ščepec soli

Priprava:

1. V posodo daj vse sestavine in jih z roko pregneti v testo.
Za testenine: Iz testa delaj majhne kroglice, ki jih na sredini nekoliko splošči s prstom. Stresi v vrelo, soljeno vodo in kuhaj 3 do 4 minute.
3. Za krekerje: Testo razvaljaj na 3 mm debelo in razreži na kvadrate. Postavi v sregreto pečico na 180°C in peci toliko časa, da se krekerji obravajo zlato-rjavo in postanejo hrustljavi.

Preberi si tudi:
Ali veš, da lahko avokado zamrzneš tudi do 6 mesecev? - Modna.si

Ali veš, da lahko avokado zamrzneš tudi do 6 mesecev?

Manj odpadkov, več guacamoleja! Avokado je izjemno vsestrnsko živilo, saj ga lahko uživaš tako v slani kot tudi v sladki obliki. Lahko ga zmečkaš z vilico in malo…