Mariah Carey ne bo treba na sodišče zaradi hita “All I Want for Christmas is You”

Mariah Carey se je soočala z 20 milijonov dolarjev težko tožbo pevca Andyja Stona zaradi zahtevkov o kršitvi avtorskih pravic.

Preberi si tudi:
Mariah Carey tožijo zaradi hita 'All I Want for Christmas Is You'

Mariah Carey tožijo zaradi hita ‘All I Want for Christmas Is You’

Mariah Carey tožijo zaradi njene najbolj priljubljene pesmi “All I Want For Christmas Is You”, ki ji vsako leto na bančni račun prinese pravo bogastvo. Preberi si tudi:…

Zdaj pa People poroča, da se je Andy Stone odločil opustiti tožbo zaradi uporabe naslova pesmi brez njegovega dovoljenja.

Številni izvajalci imajo trenutno naslove skladb z enakim imenom, zato ni jasno, ali je to dejansko edina podlaga, na kateri je Andy želel tožiti Mariah.

Glasbenik je pred tem izjavil, da je pevka napačno monetizirala naslov pesmi. Dodal je, da se pevka nikoli ni obrnila nanj za dovoljenje za uporabo naslova pesmi.

Andy je svojo uspešnico izdal v osemdesetih, Mariah pa v devetdesetih. Njena pesem je od takrat dosegla izjemen uspeh, potem ko ji je RIAA podelila certifikat Diamond za prodajo v 10 milijonih izvodov. Njena skladba “All I Want for Christmas is You” je edina božična pesem, ki je do danes dobila diamantni certifikat.

Medtem pa je kraljica božiča že otvorila praznično sezono. Tako kot vsako leto je tudi letos ponoči z 31. oktobra na 1. november objavila temačni video za noč čarovnic, ki pa ima praznični preobrat.

Preberi si tudi:
Skupina Backstreet Boys izdala božično pesem Last Christmas - Modna.si

VIDEO: Skupina Backstreet Boys z “Last Christmas” že praznično razpoložena

Skupina Backstreet Boys je izdala videospot za svojo priredbo klasične praznične uspešnice Last Christmas skupine Wham!. Pesem je na prazničnem albumu skupine ‘A Very Backstreet Christmas’, skupaj z…