Mariah Carey tožijo zaradi hita ‘All I Want for Christmas Is You’

Mariah Carey tožijo zaradi njene najbolj priljubljene pesmi “All I Want For Christmas Is You”, ki ji vsako leto na bančni račun prinese pravo bogastvo.

Preberi si tudi:
Te zanima, kako lahko obogatiš in ostaneš preskrbljena do konca življenja?

Te zanima, kako lahko obogatiš in ostaneš preskrbljena do konca življenja?

Si naveličana svoje službe? Nočeš biti več konstantno brez denarja? Bi rada našla način, kako zaslužiti nekaj dodatnih evrov v praznični sezoni? No, mi imamo zelo preprost predlog…

Pevkina uspešnica je bila izdana leta 1994 in od takrat ni postala le praznični hit, ampak je v zadnjih nekaj letih v prazničnem času zasedla prvo mesto na številnih lestvicah.

Zdaj Deadline poroča, da Mariah in njenega soavtorja Walterja Afansieffa zaradi skladbe toži Andy Stone, ki je napisal eno drugo pesem z naslovom “All I Want For Christmas Is You”, ki so jo leta 1989 slavno izvedli Vince Vance & the Valiants.

Omenjena stran poroča, da Andy trdi, da pesem krši avtorske pravice z naslovom pesmi, ki običajno ni zaščitena z avtorskimi pravicami. Trenutno je 177 naslovov z istim imenom.

Andy pravi, da je bila njegova pesem med prazniki leta 1993 obsežno predvajana in zahteva 20 milijonov dolarjev odškodnine zaradi istih naslovov.

Pravi, da sta Mariah in Walter “namenoma sodelovala v kampanji za kršitev” njegovih avtorskih pravic na delu.

“Naslovi pesmi niso upravičeni do zaščite avtorskih pravic,” je za spletno stran povedala Pamela Koslyn, odvetnica iz Los Angelesa, specializirana za glasbo in pravice intelektualne lastnine. “Zato je 177 del z istim naslovom. Še bolj priljubljen naslov je »My Baby«, ki ima pri Uradu za avtorske pravice registriranih 4860 del. In to niti ne šteje za ‘običajno pravo’ (neregistrirana) dela z istim naslovom.”

Preberi si tudi:
Mariah Carey presenetila z izjavo o Britney Spears

Mariah Carey presenetila z izjavo o Britney Spears

Kraljica božiča razkrila, kaj je naredila med Britneyino konzervatorsko bitko. Mariah Carey je izkazala svojo podporo Britney Spears. V novem intervjuju za NME je izvajalka hita “All I…