fbpx

Mentolne-čokoladne sladoledne lučke iz grškega jogurta

Ljubiteljice mete in čokolade, pozor!

Osvežilne in zdrave sladoledne lučke te bodo osvežile tudi v najbolj vročih poletnih dneh. Narejene iz grškega jogurta z dodatkom mete in čokoladnih koščkov, ki bodo zadovoljili tvoje brbončice. Odlične za malico, sladico ali pa za slasten začetek dneva!

Mentolne-čokoladne sladoledne lučke iz grškega jogurta

Sestavine (za 8-10 lučk):

  • 2 skodelici grškega jogurta
  • 1 skodelica kokosovega mleka
  • 3 jedilne žlice kokosovega sladkorja v prahu (kako ga narediš, izveš tukaj)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 merica (30 g) beljakovinskega praška (neobvezno)
  • 1/2 čajne žličke ekstrakta mete
  • 3-4 kapljice zelene jedilne barve (neobvezno)
  • 1 skodelica čokoladnih koščkov (nastrgana/sesekljana temna čokolada)
  • 1 skodelica čokolade za obliv
  • 2 jedilni žlici kokosovega olja

Priprava:

1. V srednje veliki posodi zmešaj jogurt z mlekom, kokosovim sladkorjem, ekstraktom vanilije, ekstraktom mete in barvilom za hrano. Nato vmešaj še čokoladne koščke.
2. Zmes prelij v modelčke za sladoledne lučke – napolni jih približno pol centimetra do vrha. Postavi v zamrzovalnik za vsaj 3 ure.
3. Čokolado za obliv s kokosovim oljem postopoma segrevaj v mikrovalovni pečici – v 30-sekundnih intervalih, vmes pa vsakič premešaj – dokler ne nastane gladka in tekoča konsistenca.
4. Sladoledne lučke izvleci iz modela. Na hitro vsako potopi v tekočo čokolado.
5. Sladoledne lučke lahko hraniš v zamrzovalniku vse do dveh tednov.
Za vegansko različico: Grški jogurt zamenjaj z bananinim sladoledom.

Ne spreglej pa tudi receptov za: