Modna jesen za vse tipe postav

Določanje svojega tipa postave je lahko zelo težavno, saj je telo v zelo redkih primerih popolnoma proporcionalno. Enemu delu telesa je običajno prav ena velikost, drugemu delu popolnoma druga, skoraj zagotovo pa se tvoja postava lahko poistoveti z enim od osnovnih tipov postav in ključno pri vsem tem je, da izbiraš pravilne kose oblačil za svojo postavo. Naj te pri oblačenju navdihne ulični stil na spodnjih slikah in to jesen boš izgledala čudovito – ne glede na obliko ali velikost.

1. Peščena ura
OK, imaš lep dekolte in zdrave boke, ki dajo tvoji postavi lepo obliko. Poudari prsi in ramena, saj tako ustvariš lepe proporce. Pametno se je izogibati ravnih linij, torej oblačil brez oblike, saj zakrijejo lep ozek pas, prav tako pa raje ne nosi oblek in topov, ki se zapnejo za vratom, saj podaljšajo trup. Tvoje telo naj čimvečkrat objemajo lepo oprijete obleke, kot je ta marelična z zadrgo na spodnji sliki.

Kaj obleči: Za pas zatlačeno majico
Ustvari sveži videz z majico zatlačeno za pas in daljšim krilom A linije. Pokaži, kako lahko dekleta z oblinami izgledajo čudovito v skoraj vsem. Čez ramena si ogrni pulover ali jakno, ki te bo grel v hladnejših dneh.

Kaj obleči: Oprijete obleke
Mi obožujemo oprijete obleke, ki lepo poudarijo ozek pas in boke in mala črna oblekica je tako vsestranska, saj jo lahko nosiš tako čez dan v službi kot zvečer na zabavi. Čez njo obleci samo še suknjič in videz bo popoln.

2. Pravokotna postava
Če si enako široka od ramen do bokov, potem imaš pravokotno postavo. Nimaš definiranega pasu in si na splošno bolj drobne postave, zato bodo tvojo postavo zelo lepo poudarila oblačila, ki niso preveč oprijeta, so pa v pasu zožana – to optično ustvari pas. Za še boljši izgled naj imajo majice ali srajce spredaj kakšne naborke, kar ustvari izgled večjih prsi in zoža pas.

Kaj obleči: Ravne linije
Še ena odlična opcija za popolni videz je kombiniranje mini krila s plapolajočo bluzo, ki naj bo lepo zatlačena za pas.

Kaj obleči: Višje odrezano krilo
Ustvari nekaj drame z mini krilom, ki gre spodaj malo navzven (na zvonec) in tako navidezno ustvari boke, čeprav jih v resnici tam sploh ni. In oblačenje v celoti v črno je zelo šik v kateremkoli letnem času.

3. Hruškasta postava
Poznana je tudi po imenu narobe obrnjen trikotnik, kar pomeni, da so najbolj poudarjeni boki in stegna, imaš pa ozka ramena in pas. Najbolj pomembno je, da uravnotežiš ramena z zadnjico, kar boš dosegla s plapolajočim krilom in oprijeto majico. Pri krilu bodi samo pozorna, da ti ne sega ravno do tam, kjer so tvoje noge najmočnejše.

Kaj obleči: Daljša krila
Dolgo široko krilo zategnjeno v pasu z zanimivim pasom in nikar se ne izogibaj vzorcem in črtam, saj lahko zelo lepo poudarijo obline. Zraven obuj čevlje s kakšnim zanimivim detajlom, ki bodo popestrili jesenski videz.

Kaj obleči: Oprijete majice
Uravnoteži svoj zgornji del in spodnji del trupa s kombiniranjem oprijete, telirane majice s plapolajočim, lahkotnim krilom, nekaj pozornost pa z odštekanim pasom usmeri tudi na svoj pas.

4. Postava v obliki jabolka
Če se večina tvoje telesne mase zadržuje v predelu pasu in imaš večje prsi, potem se tvoja postava ujema s tipom jabolka. Prednosti so definitivno tvoje noge, ki jih z veseljem pokaži v udobni pulover-obleki, ki je oprijeta v predelu prsi in ravnih linij. Zraven obuj oprijete škornje malo čez koleno. Definitivno udoben in zapeljiv videz!

Kaj obleči: Široke majice
Daljše široko krilo izgleda odlično na katerikoli postavi, vendar če ga kombiniraš z zabavnim širšim puloverjem, je idealna kombinacija za postavo tipa jabolko.

Kaj obleči: Obleke ravnih linij
Ravne linije in lahkotna tkanina, ki se ne oprime telesa v predelu pasu, je odlični model obleke za to jesen. Videz dodelaš z usnjeno jakno ogrnjeno čez ramena.