Modna matematika: 9 formul za fotogenični stajling

Večino dni lahko brez problema nosimo udobne kavbojke in klasično majico, ampak za posebne priložnosti, ko bo zagotovo prisotno fotografiranje (rojstni dnevi, obletnice,…) pa boš morala sestaviti noro hud (in za pred kamero primeren) stajling. Sledi devet formul za fotogenične stajlinge, ki kar kličejo po bliskavici s fotoaparata.

Blazer + Hlače s širokimi hlačnicami + Špičasti salonarji

Elegantne hlače s širokimi hlačnicami delajo čudeže na fotografijah, saj ustvarijo kontrast in posledično tvoj pas izgleda precej ožji. Zraven kombiniraj salonarje v špico, kar bo še bolj podaljšalo tvoje noge, videz pa dokončaj s strukturiranim blazerjem.

Dolg plašč + Zvonaste kavbojke + Svilena obvratna ruta

Za razliko od tvojih najljubših skinnyk, par kavbojk s hlačnicami na zvonec ustvari ravnovesje s tvojimi boki in naredi noge na fotografiji bolj vitke – še posebe, če je denim temnejše barve. Daljši plašč v vojaškem slogu nudi popolno osnovo pisani, svileni rutki. Nenadoma ima vso pozornost tvoj čudovit obraz.

Puli pulover + Ravne kavbojke + Gležnarji s peto

Volumen na zgornjem delu in oprijeto na spodnjem: recept za videz, v katerem boš vedno izgledala pripravljena na fotošuting. Pomembno je le to, da se odločiš za kavbojke z visokim pasom, ki segajo (skoraj) do popka, saj bodo lepo definirale tvojo postavo. Obuj samo še opazne gležnarje, ki bodo obračale glave.

Brezoblična bluza + Kulotke + Sandali v kožni barvi

Skrajni čas je, da si omisliš kulotke (če jih še nimaš). Te odrezane hlače s širokimi hlačnicami laskajo tvojemu pasu in bokom na enak način kot prej omenjene zvonaste kavbojke – le da je ta stil bolj lahkotno spomladanski. Kombiniraj jih z brezoblično bluzo, videz pa dopolni (in dodaj svoji višini nekaj centimetrov) s kožnimi sandali s trakci.

Maksi obleka + Sandali s peto

Ustvari vitko silhueto s svileno maksi obleko. Dodani detajli, kot so visok razporek ali gola ramena pomagajo “razbiti” velik vzorec. Zraven obuj čevlje v nevtralni barvi, da ne bodo odvrnili pozornosti od obleke. Graciozni status boginje dosežen!

Prevelik brezrokavnik + Srajca z gumbi + Skinny kavbojke + Čevlji s peto

Pozivamo vse manjše dame: ravna silhueta brezrokavnika bo pomagala, da boš izgledala višja na kameri, medtem ko na pol zatlačena srajca pritegne pozornost na tvoj pas (in ohrani videz priložnosten). Če boš zraven obula še opazne petke, opazovalčeve oči sploh ne bodo opazile tvoje nižje višine.

Pulover z ohlapnim ovratnikom + Plisirano midi krilo + Kožni salonarji

Ne moreš zgrešiti z midi krilom A-linije, ki te objame okoli pasu in pomaga definirati obliko peščene ure. Če ima tvoje krilo gube, potem naj bodo ostala oblačila preprosta. Kožni salonarji in pulover pastelne barve ustvarijo neprekinjeno monokromatsko linijo. Super preprosto.

Ogrnjen plašč + Vzorčasta obleka + Škornji čez koleno

Kako smo nobel! Enobarven plašč ogrnjen preko ramen v trenutku povzdigne videz. Spodaj obleci obleko z vzorcem (bonus točke, če šiv na sredini objema tvoj pas). Zraven kombiniraj oprijete škornje čez koleno, ki ustvarijo čiste ravne linije in vitke noge.

Bela majica z V-izrezom + Črne skinny kavbojke + Živahne petke

Če bi lahko do konca življenja živeli v enem videzu, bi bil točno takšen. Črne kavbojke vedno optično zožajo noge, medtem ko je bela majica odličen kos za pred kamero, saj ohranja enostaven videz. Elegantno ključnico poudari z laskajočim V-izrezom, nato pa dodaj stajlingu malo barvitosti s petkami v živahni barvi.

Ne spreglej tudi, kako z oblačili optično zožaš pas in kateri model sončnih očal boš letošnjo pomlad videvala čisto povsod!