Modna zgodba skozi oči umetne inteligence

Naše največje nakupovalno središče v Sloveniji že 6. leto izdaja revijo Metropolist, ki v svetu aktualnih novic vsako sezono predstavlja trende, ki jih prinaša aktualna sezona, subjekte, trendovske izdelke, velike ali čisto vsakdanje zgodbe in vse tisto česar obiskovalci med njihovo ponudbo morda še niso opazili. V Cityparkovi božični izdaji revije, ki izide v tem tednu, pa bodo kot prvi presenetili s prav posebno modno zgodbo skozi oči umetne inteligence. Za vas so pripravili modno zgodbo, ki studijsko fotografijo zlije z ozadji. Slednja je nastala kot plod artističnega izraza umetne inteligence, ki je danes prisotna v vseh delih našega življenja in je gonilna sila priljubljenih platform.

V 25. izdaji Metropolista boste tako lahko videli, kako si umetna inteligenca (AI) predstavlja freske nebes v slogu renesančnih in baročnih slikarjev in umetnikov. Ob obisku Cityparka ne pozabite vzeti brezplačen izvod revije, kjer boste lahko spoznali, kako se umetnost, ki ni plod človeških rok, lahko zlije in dopolnjuje s koncepti mode, fotografijo, modeli in modnimi kreacijami na stotine blagovnih znamk v njihovih trgovinah. Fotografije pod okriljem umetne inteligence so vse bolj zaželene, saj lahko posamezniki ustvarijo izmišljene fotografije z zanimivimi lastnostmi in barvami. Tako imenovani »avatarji« so vse bolj priljubljeni na družbenih omrežjih in ostalih aplikacijah. Nastanejo edinstveno, na podlagi vnesenih opisov, brez filtriranja in drugih tehničnih oblikovanj.

Umetnost izpod virtualnega čopiča umetne inteligence je nastala na platformi Midjourney, neodvisnega raziskovalnega laboratorija, ki odkriva nova sredstva misli in razširja moč domišljije. V naslednjih mesecih se bo več podobnih projektov razkrilo tudi na družbenih omrežjih Cityparka, kjer boste lahko sledili modnim trendom prihodnosti, kot si jo predstavlja umetna inteligenca s praktično neomejeno procesorsko močjo analize milijonov trendov po svetu. Vabljeni k spremljanju.