Modni del opreme, ki ne sme manjkati pri potapljanju

Približuje se čas, ko se bomo vedno več potapljali. Pri tej aktivnosti je pomembna tudi kakovostna vodoodporna ura. Japonski urarski gigant Seiko izdaja novo serijo potapljaških ur Prospex GMT s tremi modeli. Vsak od njih v 42-milimetrskem jeklenem ohišju debeline 12,8 mm nosi mehanizem 6R35. »Vse tri ure so vodoodporne do 200 metrov, imajo nanos Lumibrit na kazalcih in vseh 12 oznakah, enosmerno keramično luneto, odporno na praske in pas iz nerjavečega jekla,« poudarja Luka Cepuder, vodja blagovne znamke pri podjetju Sten Time, ki je ekskluzivni zastopnik in distributer znamke Seiko pri nas.

V zadnjih letih se je Seiko s prestrukturiranjem svojih kolekcij potapljaških ur izkazal za zelo spretnega. Novi modeli pa še posebej izstopajo s funkcijo GMT, ki je na višjem nivoju samodejnih mehanizmov znamke s tridnevno rezervo navitja. Nastavitev funkcije GMT je mogoča samostojno v enournih korakih, kar je enostavneje za tiste, ki veliko potujejo in pogosto menjujejo časovni pas. Obenem lahko uporabnik takoj vidi čas v drugem časovnem pasu.

Seiko Prospex ure - Modna.si
Ure iz kolekcije Prospex so vodoodporne do kar 200 metrov globine in imajo pas iz nerjavečega jekla.

Kolekciji Prospex so dodali še posebno oblikovano različico, ki jo odlikuje ledeno modra barva številčnice z zapleteno teksturo. Odraža namreč moč polarnih ledenikov in izraža barve pokrajine ter morja Arktike in Antarktike. »Omejena izdaja ure ima enako ohišje in pas kot ostali dve različici, vendar ima v kompletu še dodaten pas, izdelan iz recikliranih plastenk. Ura z ledeno modro številčnico je del serije Save the Ocean, ki je nastala kot podpora k ohranjanju in boljšemu razumevanju oceanov,« še zaključi Luka Cepuder.