fbpx

Modni nasvet: Kako stilirati oblačila, ki jih imaš že dolgo v omari

Si tudi ti konstantno v lovu za novimi modnimi trend? Potem tvoja omara zagotovo že kar poka po šivih. Ko je tvoja omara nasičena z oblačili, nimaš dobrega pregleda nad celotno izbiro in imaš zato pogosto občutek, da nimaš ničesar za obleči. Ampak, preden začneš zlagati stara oblačila v vrečo, da bi jih podarila naprej, si oglej spodnje nasvete, kako stilirati oblačila, ki jih že imaš v omari (na katera si zelo verjetno že čisto pozabila) in jih narediti trendovska.

Dodaj pas

Sovražiš svoje kavbojke, ki jih imaš že vsaj deset let v omari? Ali pa tisto poslovno obleko, ki si je nikoli več ne želiš obleči? Vsa ta oblačila seznani s pasom. Ta popolna kombinacija zoža tvoj pas in tudi brezoblično obleko v trenutku naredi laskajočo na vseh oblikah postave. Namesto pasu lahko uporabiš tudi razne modne dodatke, ki ti ležijo v omari, kot so šali in rute.

Zavihaj hlače

Katerekoli hlače v sekundi iz nemodernih naredi v moderne tako, da jih preprosto zavihaš. Na ta način boš pokazala zapeljive gležnje. Namesto vihanja pa lahko kavbojkam nekaj centimetrov tudi skrajšaš hlačnice in jih malo razcefraš. Iz starih nemodernih hlač boš v le nekaj korakih naredila “nove” in modne.

Majico zatlači za pas

Majica za pasom lahko včasih izpade preveč formalno, vendar lahko tope zatlačiš za pas tudi na način, da ne izgledajo tako, kot da se ravnokar odpravljaš na poslovni sestanek. Poskusi zatlačiti majica za pas na različnih delih: stranski del majice zatlači pri strani za pas hlač ali krila ali pa zatlači za pas le sprednji del, zadnji pa naj prosto pada čez pas. Ne obstaja nobeno nenapisano pravilo, ki bi zapovedovalo, da lahko top zatlačiš za pas le ali popolnoma ali pa sploh ne, zato malo eksperimentiraj in morda k stajlingu dodaj tudi pas.

Tope zaveži

Še ena zabavna popestritev zgornjih oblačil, ki jih imaš v omari in si se jih že malo naveličala, pa so simpatični vozli. Mnogo trgovin zdaj prodaja tope z odvečnim blagom, ki je namenjen prav zavezovanju. Prihrani si čas in denar tako, da takšne tope narediš kar sama doma. In to v le 10-ih sekundah. Ko imaš top ali majico oblečeno, povleci sprednji ali stranski del, odvisno od tega, kje si želiš vozel. Potegnjeno blago začni zavijati in ga nato zaveži na vozel. Na tak trendovski način lahko nosiš čisto vse t-majice, ki jih imaš že leta v omari! Novo življenje pa lahko vdahneš tudi srajcam z gumbi. Njihov videz lahko zelo preprosto nadgradiš tako, da spodaj odpneš nekaj gumbov in oba konca srajce pri popku zavežeš na vozel. Ženstveno in modno!