Zakaj lahko z vegetarijansko prehrano izgubiš kar dvakrat več teže

In pospešiš svoj metabolizem…

Medtem, ko je zmanjšanje količine zaužitega mesa dobro za okolje, pa je nova študija pokazala tudi, da obstaja še en razlog, zakaj bi se morali odločiti za vegetarijansko prehrano: lahko izboljša tvoje zdravje. Še posebej, če bi rada shujšala…

Nova raziskava je pokazala, da je vegetarijanska prehrana dvakrat bolj učinkovita pri hujšanju kot mesna. Znanstveniki iz ZDA so ugotovili, da vegetarijanci ne bodo le učinkoviteje izgubljali telesne teže, ampak bodo zmanjšali tudi mišično maščobo in s tem povečali svoj metabolizem.

V študiji je sodelovalo 74 oseb s sladkorno boleznijo tipa 2, katerim so naključno dodelili vegetarijansko prehrano ali tipično diabetično prehrano, ki jo priporoča Evropsko združenje za študij diabetesa.

Tisti, ki so se prehranjevali z zelenjavo in sadjem, oreščki, semeni, žitaricami, stročnicami in le eno porcijo jogurta z nizko vsebnostjo maščobe na dan, so po šestih mesecih izgubili kar dvakrat več teže (v povprečju 6,2 kg) kot tisti, ki so se prehranjevali z diabetičnimi živili (v povprečju 3,2 kg). Poleg tega sta obe skupini na dan zaužili 500 kalorij manj, kot jih je potrebnih za ohranjanje njihove trenutne telesne teže.

In ne samo to: tisti, ki so bili na vegetarijanski prehrani so izgubili več maščobe na površju in v notranjosti svojih mišic, kar lahko pomaga pri večjem izgorevanju kalorij.

Če poskušaš izgubiti nekaj teže, vendar se mesu ne moreš popolnoma odreči, potem poskusi vsaj nekaj dni v tednu uživati nemesne izdelke. In seveda tudi nekoliko zmanjšati vnos kalorij. Rezultati zagotovljeni!