fbpx

Modni triki, ki jih boste takoj želele kopirati

Naslednjič, ko se oblačiš in ugotoviš, da je tvoja srajca zmečkana, torbica obdrgnjena, s petkami pa boš lahko naredila le še nekaj korakov brez žuljev, se zavedaj, da nisi edina v tej situaciji. Tudi najbolj profesionalni stilisti so se že znašli v takih neprijetnih situacijah in se iz njih z različnimi modnimi triki izvlekli celo tako dobro, da je na koncu vse skupaj izgledalo, kot da mora tako biti. Nina Garcia, ki je kreativna direktorica pri reviji Marie Claire in dolgoletna sodnica v oddaji Project Runway, ki jo vodi manekenka Heidi Klum in jo lahko spremljaš vsak dan med tednom na Planet tv, se dan za dnem srečuje s podobnimi stilskimi problemi, ampak na našo srečo, ima v rokavu nekaj zanimivih rešitev.

1. Popravi praske na usnjeni torbici
“Če imajo tvoja usnjena torbica, denarnica ali čevlji prasko ali razpoko, s pomočjo baby palčke vtiraj v ta predel malo vlažilne kreme toliko časa, da se je ne opazi več. To je nekako tako, kot mazanje suhe, luskaste kože s kremo.”

2. Predhodno zavihaj rokave na srajci
“Ko boste vihale rokave na zapeti srajci, ne počnite tega, ko jo imate oblečeno. Rokavi srajce naj bodo zapeti in jih zavihajte še predno srajco oblečete. Tako boste oba rokava zavihale enakomerno na isto dolžino, ne bosta nagrbančena in tudi ne bo ju potrebno popravljati čez dan.”

3. Odstrani gube brez likalnika
“Gube so res najslabše in neizogibne. Priporočam nakup majhnega potovalnega parnika. To je spremenilo moje življenje. Moj je celo manjši kot sušilec za lase in ga nosim s seboj kadarkoli in kamorkoli potujem, definitivno pa ga uporabljam tudi doma, ko me preganja čas.”

4. Poskrbite za nakit z gospodinjskimi čistili
“Če doma nimate profesionalnega čistila za nakit (kdo ga pravzaprav sploh ima?), za čiščenje zlatega in srebrnega nakita uporabite večnamensko čistilo za dom blagovne znamke Fantastik, ki delo opravi enako dobro.”

5. Zamrznite usnjene pajkice
“Saj veste, da če vam pulover povsod pušča mucke, to preprečite tako, da ga date za nekaj časa v zamrzovalnik? Če imate usnjene pajkice, naredite z njimi isto, saj bodo tako obdržale svojo obliko.”

6. Investirajte v petke s platformo
“Če nikakor ne najdete udobnih čevljev s peto, poskusite čevlje s platformo – tudi zelo majhna platforma je boljša kot nobena. Debelejši podplat ali malo platforme bo ublažilo pritisk na stopalo, ki ga občutite pri hoji v petkah. Za največje udobje pa investirajte v gumjaste petke, saj guma najbolj ublaži pritisk.”

7. Ampak… kako pa obdržati srajce sveže? Še vedno dela na tem!
“Obožujem videz sveže srajce, vendar čez dan, med vsem sedenjem in premikanjem, vedno začne izgledati nagubana in neurejena, zlasti pri komolcih in v predelu pasu. Želim si, da bi imel kdo rešitev za to.”

Imaš rešitev za zadnjo težavo morda ti?