Najbolj nenavadne sestavine za nego kože

Če si Kate Middleton privošči obrazni tretma s čebejim strupom, je dovolj dober tudi za nas! V zadnjem času se je na policah kozmetičnih drogerij znašlo kar nekaj nenavadnih in celo čudnih sestavin v kozmetičnih izdelkih. Izgleda, kot da je kačji strup novi botoks, kunino olje je novo kokosovo olje in ohrovt je dober tako na koži kot v naših želodcih. Ja, prav si prebrala, zelenjavo brez zadržkov nanašaj kar na celotni obraz. Seznam sestavin, ki sledi, bo organsko lepoto postavil na povsem novo raven. Z vsako od teh zdravilnih učinkovin bo tvoja koža bolj žareča, svetlejša in bolj napeta (katera pa si želi gubic?!). Predstavljamo ti nekaj čudovitih izdelkov, ki vsebujejo te nepričakovane sestavine. In ko te kolegice vprašajo, zakaj za vraga uporabljaš kaviar na obrazu, jih lahko presenetiš s svojim znanstveno podkovanim odgovorom!

1. Kaviar
Če si gurmanka, potem veš, da ni nič bolj razkošnega od kaviarja. Ampak ali veš, da ti ta sestavina, če jo nanašaš na kožo, le-to naredi bolj gladko? La Prairie Skin Caviar Luxe spalna maska vsebuje ekstrakt kaviarja, ki ti v spanju briše znake staranja.

2. Eksotika
Zrele banane in vse sorodne sorte imajo prav tako ogromno pozitivnih učinkov na kožo. Shea Moisture African Black Soap milo je narejeno iz mešanice eksotičnih sestavin, kot sta palmova glina in afriško karitejevo maslo. Mešanica teh dveh sestavin v milu ustvari adstringenten učinek (ožanje por), ki je zelo dober za masten tip kože. Uporabi ga, če se želiš znebiti aken ali prhljaja.

3. Ohrovt
Ta temna listnata zelenjava, ki je zavladala v svetu zdravega prehranjevanja, je zdaj vstopila tudi v biznis lepotne industrije. Sedaj je tudi uradno, ohrovt je veliko bolj priljubljen kot Popajeva špinača. Na primer lak za nohte Nails Inc. v odtenku NailKale. Ta zeleno obarvani lak vsebuje (tako kot zelenjava) vitamine A, C in K, ki pomagajo pri gradnji keratina.

4. Chia semena
Zdi se, kot da že skoraj vsi vključujemo chia semena v svoje recepte za boljšo hranljivost in z omega-3 obogatenimi prigrizki. No, očitno bi morali chia semena dodajati tudi našim kremam in serumom. Perricone MD Chia Serum izkorišča antioksidativno moč chia semen, ki se bojujejo proti staranju.

5. Čebelji strup
Že pred nekaj leti se je čebelji strup povzpel na sam vrh lestvic sestavin v lepotni industriji, ko si je Kate Middleton privoščila obrazni tretma s čebeljim strupom. Rodial Bee Venom krema za okoli oči zapolni gubice z nabreklim učinkom – podoben učinek, vendar v precej milejši in nenevarni obliki, kot ko te piči čebela.

6. Polžja slina
Bi pustile, da vam polž leze po obrazu v imenu lepote? Na našo srečo so podjetja ustekleničila koristi sline, zato to ni potrebno. Izdelki, kot je Organic Doctor Snail Gel, obljubljajo bolj enakomerno polt in povečanje elastičnosti kože.

7. Lososova valilna voda
Verjetno še nikoli nisi slišala za lososovo valilno vodo, vendar je glavna sestavina izdelkov kozmetične znamke Restorsea. Eden izmed izdelkov, ki jo vsebujejo, je tudi tretma za roke Repairing Hand Treatment. Ta posebna tekočina je polna encimov, ki se sproščajo med valjenjem lososovih jajčec, pomaga pa pri zmanjševanju gubic in deluje poti staranju.

8. Kačji strup
Ok, Sonya Dakar Stem Cell Transformer serum ne vsebuje pravega kačjega strupa, vendar je kozmetičar slavnih oseb ustvaril zelo podoben anestetični učinek, ki zamrzne drobne linije in gubice. Torej lahko pozabite na botox in namesto tega prosite za injekcijo kačjega strupa.

9. Matični mleček
Burt’s Bees Radiance Day Cream dnevna krema vsebuje matični mleček, ki se uporablja za hranjenje matice in ostalih čebeljih ličink v panju. Je zvezda med sestavinami za posvetljevanje kože. Krema je polna folne kislina, biotina in beljakovin.

Katera sestavina se bo znašla pa med tvojimi kozmetičnimi izdelki?