Na ogled 18 čebelnjakov, od Slave vojvodine Kranjske do Plečnikovega čebelnjaka

Velika noč je pred vrati, v tem času pa v največjem nakupovalnem središču Citypark potekajo številni dogodki in delavnice. Zanimiva razstava modelov čebelnjakov je na ogled v pritličju vse do te sobote. Gre za kolekcijo kar 18 arhitekturnih modelov čebelnjakov s kronološkim prikazom od prvega upodobljenega čebelnjaka iz Slave vojvodine Kranjske do Plečnikovega čebelnjaka, ki je tudi temelj današnjemu urbanemu čebelarjenju.

V Cityparku v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije pripravljajo tudi kulinarično medeno razvajanje, ki bo ta petek med 15. in 20. uro pred trgovino Interspar. Obiskovalci bodo lahko preizkušali okusne medene dobrote, otroci pa bodo lahko na delavnici ustvarjali sveče. Prav tako si lahko ogledate izvirne postavitve različnih vrst vrtnin, rož in začimbnic vse do te sobote. V petek popoldne pa bo od 16. do 19. ure na glavnem hodniku Cityparka strokovnjak tudi svetoval o setvi in vrtnarjenju.

Na ogled 18 čebelnjakov, od Slave vojvodine Kranjske do Plečnikovega čebelnjaka
Vrtnarjenje in čebelarjenje v Cityparku (Foto: Robert Krumpak)

V sklopu velikonočnega dogajanja bo med tem četrtkom in soboto potekal velikonočni sejem. Za obiskovalce pripravljajo prikupne stojnice, ki jih bodo navdušile s pisano ponudbo prazničnih dobrot. Ta četrtek med 17. in 18:30 vabijo otroke tudi na velikonočno delavnico na otroško igrišče Citypark, kjer bodo lahko izdelali obešanke z velikonočnimi zajčki in s kokoškami. Otroci bodo lahko tudi domiselno oblikovali in okrasili tudi papirnate velikonočne pirhe.

Na ogled 18 čebelnjakov, od Slave vojvodine Kranjske do Plečnikovega čebelnjaka
Citypark