To so najboljše začimbe, ki pospešijo hujšanje

Kot pravi stari pregovor: “Si, kar ješ.” Zato ne hrani svojega telesa z maščobnimi živili in konzervansi in se raje drži dobrih stvari! Naredi svoje jedi še bolj zdrave s ščepcem začimb, ki spodbujajo hujšanje.

Če hrepeniš po nečem sladkem, potem se odloči za cimet! Ta sladka začimba dejansko pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi in sodeluje pri presnovi glukoze v telesu. Cimet tudi znižuje shranjevanje maščob v telesu, zaradi česar boš posledično začela izgubljati težo.

Kurkuma, ki je prisotna v mnogih indijskih jedeh, ima ogromno zdravstvenih koristi. Študije so pokazale, da ima kurkuma proti-redilne lastnosti in zavira vnetja v telesu.

Ingver neverjetno pomaga pri hujšanju! Ta začimba pomaga pri urejanju holesterola, zmanjšuje vnetja in izboljšuje prebavo. Dodaj ga v solato, smoothie ali pa naredi ingverjev čaj za izjemne shujševalne učinke.

Črni poper, ki je ena od najbolj priljubljenih začimb za hrano, je pravzaprav tudi odličen za hujšanje. Črni poper vsebuje piperin – spojino, za katero je dokazano, da ustavlja proizvodnjo maščobnih celic.