Najboljši način, kako očistiti likalnik za lase

Samo pomisli … Kdaj si nazadnje očistila likalnik za lase? Nikoli? Uporabljaš ga skoraj vsak dan, na čiščenje pa niti pomisliš ne. Zaradi tega je na tvojem likalniku zelo verjetno naloženih že ogromno ostankov lepotnih izdelkov za oblikovanje pomešanih z umazanijo, ki pa nikakor ne pripomorejo k ohranjanju lepih in čistih las. Zato je danes prišel skrajni čas, da plošče na likalniku ugledajo luč čistoče!

Kaj potrebuješ: bombažne vatke, 70% alkohol in toplo, vlažno krpico.

Postopek: Ko je likalnik za lase popolnoma ohlajen in izklopljen iz elektrike, pomoči bombažno vato v alkohol in nežno očisti plošče. Ko končaš s čiščenjem, celotni likalnik obriši z vlažno krpico.

Če je umazanija zažgana na ploščah: Vzemi zobno ščetko, ki je ne uporabljaš več in nežno zdrgni stran zažgano ali težko dosegljivo umazanijo.

Kako pogosto je potrebno čistiti likalnik? Najbolj priporočljivo ga je čistiti enkrat na teden, vendar bo povsem zadovoljivo že, če ga boš očistila vsaj enkrat na mesec.

Ne spreglej pa tudi, kako najbolj enostavno skodraš lase z likalnikom, kako zravnaš lase v polovičnem času in kako ugotoviš, ali je tvojemu likalniku potekel rok trajanja!