Najboljši način, kako pogreti ostanke pizze
Roke stran od mikrovalovne pečice!
Drugi najboljši del naročanja pizze – poleg vročega, stopljenega sira – so brez dvoma ostanki za naslednji dan. Čeprav imajo nekateri ljudje radi mrzle ostanke pizze, pa drugi veliko bolj uživamo v vročih kosih, ob katerih imamo občutek, kot da jemo sveže pečeno pizzo.
In kako se je sploh najbolje lotiti pogrevanja, da testo ne postane pacasto in žvečljivo, ampak ostane hrustljavo kot prvi dan?
Če ti je ostalo le nekaj kosov pizze, potem je najboljši način pogrevanja v ponvi na štedilniku. Najprej ponev dobro segrevaj (nekaj minut) na visoki temperaturi, da postane resnično vroča. Nato vanjo položi kose pizze, znižaj temperaturo na srednje visoko in peci 2-3 minute.
V kolikor ti je ostala (skoraj) cela pizza, pa jo lahko pogreješ tudi v pečici na režah ali peki papirju. Pečico najprej segrej na 230°C, nato pa peci pizzo približno 10 minut oziroma toliko časa, dokler ne začne sir na vrhu brbotati.