Najboljši način za shranjevanje tvojih nogavic

Hladnejše vreme je tu in tople nogavičke skoraj zagotovo že kar nekaj časa grejejo tvoja stopala. Sledi nekaj nasvetov, kako imaš lahko tudi ti nogavičke lepo organizirane v omari in bo jutranje iskanje para zato še bolj preprosto.

1. Uporabi škatle za čevlje. Seveda lahko investiraš v organizator nogavic, ampak zakaj ne bi prihranila nekaj evrov in preprosto uporabila manjše škatle od čevljev (brez pokrovov) za shranjevanje nogavic v predalih. Na ta način bodo pari nogavic lepo skupaj in tudi vozili se ne bodo sem in tja po celem predalu.

2. Organiziraj v eni ravnini. Ne postavljaj nogavic eno na drugo, saj boš tako težje našla par, ki ga želiš obuti. Najbolje bo, da nogavice postaviš eno zraven druge v eni ravnini, tako da boš par lahko samo na hitro vzela in obula.

3. Ne delajo žogic/bunkic. Preprosto zložene nogavice je lažje organizirati in tudi dlje časa se ne bodo preveč raztegnile. Če s parom nogavic delaš žogice, se elastika lahko prehitro raztegne in nogavice bodo samo še za stran.

4. Prepogni na pol. Nogavice prepogni na pol ali na četrtine in jih nato pokončno položi v škatlo, tako da z lahkoto najdeš par, ki ga iščeš.

5. Barvno uskladi. Če imaš dovolj prostora, nogavice zloži skupaj po barvah. Ali še bolje: lahko jih organiziraš tudi po kategorijah, na primer skupaj elegantne nogavice, skupaj dnevne nogavice, skupaj športne nogavice, itd.

Že veš, zakaj bi morala zamrzniti najlonke?