Nasveti za izboljšanje kvalitete spanja: Kako se zbuditi poln energije

Kvalitetno nočno spanje je izjemno pomembno za naše splošno zdravje in počutje. Če spimo osem ali celo devet ur, bi se skorajda mogli zbuditi spočiti in polni energije, vendar pa temu pogosto ni tako, kajti spanca ne moremo gledati le po urah, ampak po tem, koliko časa smo globoko spali, saj se le takrat telo regenerira. Globok, osvežujoč spanec nas fizično, duševno, čustveno in duhovno obnovi, da se zbudimo z veliko energije za vse, kar nas čaka v dnevu.

Če se tudi tebi dogaja, da se po osmih ali devetih urah zbujaš povsem brez energije, potem moraš čez dan narediti nekaj sprememb.

Nasveti za izboljšanje kvalitete spanja: Kako se zbuditi poln energije
Se po osmih ali devetih urah zbujaš povsem brez energije? Potem moraš čez dan narediti nekaj sprememb. (Foto: benzoix / Freepik)

Za začetek je zelo pomembno, da v telo vnesemo dovolj hranil, poleg tega pa tudi, da imamo vsaj tri obroke, začenši z zajtrkom. H kvalitetnemu nočnemu spanju pripomore tudi dobro ravnovesje med službo in zasebnim življenjem ter omejevanje uporabe tehnologije, še zlasti v večernih urah pred spanjem, da se naše misli umirijo in pripravijo na počitek. V nasprotju s splošnim prepričanjem, modra svetloba z ekranov ne vpliva kakovost našega spanja.

Preberi si tudi:
Modra svetloba in spanje - Modna.si

Modra svetloba sploh ni sovražnik spanja, ampak…

Glede na novo študijo iz Švice je morda prišel čas, da nehamo kriviti modro svetlobo za vse naše težave s spanjem. Če si želiš izboljšati spanec, je en…

Tekom dneva je pomembno tudi gibanje na svežem zraku – vsaj polurna hoja ter pozitiven pogled na svet. Čeprav je to včasih težko, pa energija izvira tudi iz navdiha in sreče – pomembno se je zazreti vase in se vprašati, kaj te osrečuje, razveseljuje, česa se veseliš, kajti vse to so ogromni viri energije in njihova odsotnost te lahko izčrpava.

V kolikor se kljub spremembi življenjskega sloga še vedno zbujaš nenaspana in brez energije, pa bi bilo morda smiselno obiskati zdravnika, da ti izmeri delovanje ščitnice, raven vitamina D in železa.