fbpx

Nekdanji britanski policist o smrtnih grožnjah, ki jih je prejemala Meghan Markle

Neil Basu, ki je odstopil s položaja pomočnika komisarja za specializirane operacije na Scotland Yardu, je zdaj spregovoril o “zelo resničnih” grožnjah, ki sta jih vojvoda in vojvodinja suseška (princ Harry in Meghan Markle) prejemala v času, ko sta živela v Združenem kraljestvu, ko sta bila še delovna člana kraljeve družine.

Med novim intervjujem za britansko tiskovno hišo Channel 4 so ga vprašali o grožnjah, ki sta jih prejemala.

“Več let sem javno govoril o grožnji skrajnega desničarskega terorizma v tej državi,” je odgovoril Basu. “Ko sem leta 2015 začel delati na področju boja proti terorizmu, je to predstavljalo približno 6 odstotkov naše celotne delovne obremenitve. Ko sem pred 15, 16 meseci odšel, je bilo to več kot 20 odstotkov naše delovne obremenitve.”

O grožnjah, ki sta jih Harry in Meghan prejemala, je nadaljeval: “Če bi videli stvari, ki so bile napisane, in bi jih prejemali, vrsto retorike, ki je na spletu … bi se ves čas počutili ogrožene.”

Nato je razkril, ali verjame, da so bile to resnične grožnje vojvodinjinemu življenju, na kar je odgovoril: “Absolutno. Imeli smo ekipe, ki so to preiskovale. Ljudje so bili preganjani zaradi teh groženj.”