3 nujna živila, ki jih potrebujemo za gostejše lase

Če so tudi na tvojem seznamu želja gostejši in bolj zdravi lasje, potem imamo čudovito novico: to lahko dosežeš z “izdelki”, ki ne stanejo celo bogastvo.

Preden pokupiš vse luksuzne šampone, maske, tretmaje, ki obljubljajo čudeže na laseh, raje preprosto odpri hladilnik ali shrambno omaro. Tudi če se nisi rodila z naravno gostimi lasmi, vedno obstajajo načini, kako jih lahko narediš gostejše, sijoče in bolj poskočne.

Jajca

V večini primerov je težko spremeniti teksturo svojih las, ko pa gre za volumen, lahko uporabimo izdelke za lase, s katerimi optično povečamo volumen. Prav tako je koristno poskrbeti za preprečevanje lomljenja in izpadanja las – nekaj, kar je možno doseči s sestavino, ki jo imaš verjetno konstantno v hladilniku: jajca.

Jajca so bogata z beljakovinami in krepijo bogate, goste in močne lase. Stepi eno jajce ali dva ter nanesi na lasišče, kjer pusti delovati 30 minut. Po preteku časa lase speri z mlačno vodo in šamponom. Po želji pa lahko jajce zmešaš tudi z malo olja in vode. Tedenska uporaba te metode okrepi in zgosti lase.

Olivno olje

Olivno olje, ki je stalnica vsake shrambe, pomaga spodbujati rast las in pri zgostitvi. Prav tako pa tudi vlaži suho lasišče in naredi lase mehkejše. Kombinacija medu in olja na laseh je odličen pripravek za doseganje želene gostote las.
Potrebno pa je omeniti tudi, da je za gostejše lase zelo pomembna tudi naša prehrana, ki naj bo bogata z maščobami, beljakovinami in vitamini, ki pomagajo zgostiti lase. Včasih so tanki lasje rezultat pri osebi, ki ne uživa uravnotežene prehrane.

Prehranski dodatki za lase

Na tržišču je nešteto odličnih prehranskih dodatkov za lase, zato je zelo pomembno, da si pozorna na sestavine, ki jih vsebujejo. Prehranski dodatki, ki ti bodo resnično pomagali do gostejših las, morajo vsebovati katero oziroma čim več spodnjih sestavin:

Biotin – To je kompleks vitamina B, ki ga običajno najdemo v dodatkih in naj bi pomagal spodbujati rast las, tako da pomaga oblikovati nove lasne celice.

Minerali – Glavni minerali, kot sta cink in železo, so bistveni za rast las, pomanjkanje pa lahko privede do zmanjšane gostote in dolžine las.

Vitamini A, C in E – Ti vitamini so bistveni za proizvodnjo kolagena, ki je pomemben za zdravo kožo, nohte in lase. Vitamini A, C in E lahko tudi pomagajo zaščititi lasišče pred poškodbami, ki jih povzročajo okoljski dejavniki, kot sta sončna svetloba ali onesnaženost.

Ashwagandha – Ta rastlina je znana po svojih protivnetnih lastnostih in dokazano pospešuje rast las s povečanjem proizvodnje sebuma (naravno olje). Poleg tega je dokazano, da ashwagandha izboljšuje kognitivne funkcije in zmanjšuje simptome anksioznosti.

Preden pa začneš uživati kakršnakoli prehranska dopolnila, pa se je vedno dobro prepričati, da za tanjšanje las ni krivo kakšno zdravstveno stanje.

Preberi si tudi:
Mineral, ki prepreči izpadanje las - Modna.si

Mineral, ki je nujno potreben za preprečevanje izpadanja las

Če imaš težave z izpadanjem las, si verjetno poskusila že nešteto dodatkov in izdelkov, da bi odpravila in preprečila težavo. Od šampona z biotinom do dodatkov za rast…