Nizkohidratne lazanjine rolice iz bučk

Sanje o lazanji z malo ogljikovimi hidrati so pravkar postale resničnost!

Včasih ti zadiši lazanja in jo tudi poješ. Včasih pa ti zadiši lazanja, ampak nočeš tistega težkega občutka v želodcu zaradi prenasičenosti ogljikovih hidratov. V takih trenutkih pa te rešijo lazanjine rolice iz bučk. So enostavne za pripravo in tudi zelo okusne.

Nizkohidratne lazanjine rolice iz bučk

Sestavine:

  • 425 g rikote
  • 3/4 skodelice naribanega parmezana
  • 1 veliko jajce
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • sol
  • sveže mlet črni poper
  • 1 skodelica marinare (omaka iz paradižnika, čebule in zelišč)
  • 5 veliki bučk, narezanih na dolge in tanke rezine
  • 1 skodelica naribane mozzarelle

Priprava:

1. Pečico segrej na 200°C. Naredi rikotino mešanico: v manjši posodi zmešaj rikoto, 1/2 skodelice parmezana, jajci, česen v prahu in začini s soljo in poprom. Opcija: Lahko vmešaš tudi kuhano, ožeto in sesekljano špinačo.
2. Dno pravokotnega pekača velikosti približno 20×30 cm premaži s tanko plastjo marinare.
3. Obe strani bučkine rezine premaži s tanko plastjo marinare, nato pa na notranjo stran položi debelejšo plast rikotine mešanice in potresi z mozzarello.
4. Zvij v rolico in postavi v pekač. Postopek ponavljaj, dokler ne porabiš vseh sestavin.
5. Potresi s preostalo 1/4 skodelice parmezana.
6. Peci toliko časa, doker se bučke ne zmehčajo, sir pa ne stopi, kar je okoli 30 minut.