Nizkohidratni recept: Jabolčna pita brez testa

Kdo pravi, da moraš za jabolčno pito narediti tudi pitino testo? Če si na nizkohidratni dieti ali pa bi rada na hitro pripravila sladico za posladek po kosilu, potem je jabolčna pita brez testa popolna izbira.

Jabolčna pita brez testa

Sestavine (za 6 porcij):

  • 6 velikih jabolk; olupljenih, navpično prepolovljenih in z odstranjenimi peškami
  • 12 jedilnih žlic masla; stopljenega
  • 1/3 skodelice (kokosovega) sladkorja, plus dodatno za posip
  • 2 jedilni žlici cimeta v prahu
  • 2/3 skodelice ovsenih kosmičev
  • vanilijev sladoled za serviranje
  • karamelni preliv (domači recept za karamelo brez kalorij najdeš tukaj)
Nizkohidratni recept: Jabolčna pita brez testa
(Delish)

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 175°C, pekač pa obloži s peki papirjem.
2. Vsako polovico jabolka s ploskim delom položi na pekač in z ostrim nožem zareži tanke rezine skoraj do dna (da polovica jabolka ne razpade). Zarezane polovice jabolk preloži na pekač
3. S čopičem nežno premaži površino jabolk s stopljenim maslom in potresi s sladkorjem.
4. Jabolka peci v pečici toliko časa, da postanejo mehka in karamelizirana, kar je okoli 23 do 25 minut. Vzemi iz pečice.
5. V manjši posodi zmešaj preostalo maslo, sladkor, cimet in ovsene kosmiče. Ko se jabolka dovolj ohladijo, da jih lahko primeš, zmes dodaj med jabolčne reže.
6. Postavi nazaj v pečico in peci še dodatnih 10 minut.
7. Na vsako jabolko dodaj kepico sladoleda in nato prelij s karamelnim prelivom.