Domov » Prehrana & Recepti » Nizkohidratni recept: Pečen avokado s stopljenim sirom

Nizkohidratni recept: Pečen avokado s stopljenim sirom

Prehrana & ReceptiRecepti
Nizkohidratni recept: Pečen avokado s stopljenim sirom
📷 Morsels and Musings

Za pripravo potrebuješ vsega skupaj le 10 minut!

Prigrizki in priloge so odlični, še zlasti pa takrat, ko so hitro in enostavno narejeni. En od takšnih je tudi pečen avokado s stopljenim sirom, za katerega boš potrebovala le pet sestavin.

Pečen avokado s stopljenim sirom

Sestavine:

  • 1 avokado
  • 1 jedilna žlica limetinega soka
  • 2 jedilni žlici salse ali paradižnikove omake
  • 1/4 skodelice parmezana
  • sol in poper

(Morsels and Musings)

Priprava:

1. Pečico nastavi na žar (grill).
2. Avokado prereži na pol in odstrani peško. Z vilico naredi v zeleno meso luknje ali pa z nožem zareži karo vzorec. Zaradi tega bo lahko omaka stekla med avokadovo meso.
3. Na vsaki polovici avokada razmaži 1 jedilno žlico salsa omake. Pokapaj z limetinim sokom ter popopraj in posoli.
4. Na vsako polovico nanesi 1/4 količine parmezana, tako da porabiš le polovico sira. Postavi v segreto pečico za 2 minuti.
5. Vzemi iz pečice in na vsako polovico nanesi še 1/4 količine parmezana. Postavi v pečico in ponovno peci 2 minuti oziroma dokler ni sir popolnoma stopljen, avokado pa pregret.
6. Uživaj vroče! Postrezi zraven mesa, ribe ali pa kot prigrizek zraven tortilja čipsa.